Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Detektiven Simon - hvor kommer benzinen fra?


Beskrivelse


Simon elsker at være detektiv. Han vil finde ud af hvor benzinen kommer fra. I forskellige forklædninger følger han benzinens vej fra tankstation til tankskib og han løser problemet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. feb. 2012

af

af

Else Lerche

d. 29. feb. 2012

Bogen kan selvlæses fra 9 år og læses højt fra 5 år. En kort detektivhistorie formidler viden om, hvor benzinen kommer fra.

Forfatteren har skrevet et par bøger med børnerim og Per og ønskebrønden, 2008, der er begynderlæsning. Drengen Simon på 7 år, elsker at lege detektiv. Han vil finde ud af hvor benzinen kommer fra. Han finder bilens tank. På sin hurtigkørende detektivcykel følger han bilen til tankstationen og opdager, hvorfra bilen får fyldt benzin på. Via flere led bl.a. på et raffinaderi, hvor han får at vide, hvordan benzinen udvindes af råolien, også vist på en illustration, erfarer han at olien kommer fra undergrunden. Historien er illustreret med helsides farveillustrationer i en let karikeret streg i stærke farver. Den er skrevet i en fortællende stil med nogen humor. Simon er en ivrig detektiv med mange forklædninger, men en del detaljer og gentagelser tager spændingen ud af historien og dialogen mellem børnene virker ikke altid naturlig, bl.a. fordi de bruger udtryk, børn i den alder sjældent bruger. Forsiden signalerer detektivhistorie og bagsiden fortæller lidt om indholdet.

Til den aldersgruppe kender jeg ikke andre detektivhistorier, der kombinerer historien med faktuel viden.

Simon løser gåden om, hvor benzinen kommer fra, alligevel har bogen ikke den spænding, man forventer af en detektivhistorie, bl.a. fordi den rummer en del detaljer og gentagelser. Nogle børn vil studse over, at Simon aldrig har været med, når familiens bil skulle have benzin på.