Bøger / skønlitteratur / roman

Dette dødens legeme


Beskrivelse


Krimi. En ung kvinde fra Hampshire forsvinder i London. Det får den vellidte, adelige vicekriminalkommissær, Thomas Lynley til at vende tilbage til politiet efter en længere orlov som følge af en stor personlig sorg.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2012

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 30. mar. 2012

George har en meget bred læserkreds. Handlingsmæssigt er hun tæt på den klassiske engelske krimi, men stilistisk giver hendes amerikanske baggrund saft. Fra Skandinavien henter hun en lille snert af socialrealisme, og slutresultatet er vellykket med en meget bred appel.

700 sider med en adelig, smuk, velopdragen og umådeligt populær vicepolitikommissær (Thomas Lynley) i hovedrollen er ikke lige det, der får undertegnede til at stille sig forrest i køen når der deles påskelæsning ud af en gavmild lektørredaktion. Ved nærmere eftersyn viser George sig dog at være en fremragende plotmager, der leverer en solid efterforskningskrimi med de sædvanlige blindspor. Scenen er London og Hampshire, og banen er streget ind med et modbydeligt drab på en baby udført af mindreårige drenge, men det samlende hovedspor er et kvindemord i nutidens London. Personerne er mere eller mindre kendte fra forfatterens tidligere 14-15 bøger, og hendes evner til at holde styr på en indviklet handling er uovertruffen. Sprog og tone er autentisk, hvad enten vi er i Englands mest idylliske egne eller i et trøstesløst socialt boligkvarter.

Denne bog indgår i serien med Thomas Lynley i hovedrollen, og den bør kunne udvide forfatterens i forvejen store læserskare.

Denne gang skal Thomas Lynley og hans kollegaer opklare et bestialsk kvindemord, og det lykkes forfatteren at afvikle det omfattende plot, der har tråde til det idylliske Sydengland og til en gammel sag om et barnemord, på fornem vis.


litteratursiden.dk

d. 30. apr. 2012

af

af

Arne Larsen

d. 30. apr. 2012

16. bind i den velkendte serie om politifolkene Lynley og Havers, og de mange fans skuffes ikke i denne velskrevne, atmosfærefyldte krimi af traditionel engelsk karakter. Efter mordet på sin kone har ...


Berlingske tidende

d. 21. apr. 2012

af

af

Else Cornelius

d. 21. apr. 2012


Kristeligt dagblad

d. 16. juni 2012

af

af

Mie Petersen

d. 16. juni 2012