Bøger / skønlitteratur / roman

Dexters dunkle drømme


Beskrivelse


Krimi om den politiansatte blodstænks-analytiker Dexter, der selv er seriemorder og er med til at løse en sag, der lige så godt kunne være hans eget værk. Måske begår han også drab i dølgsmål?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2010

af

af

Per Månson

d. 17. maj 2010

Med sin blanding af krimi og horror er det for folk med stærke nerver, men tv-seriens popularitet skal nok skaffe Lindsay velfortjente læsere.

Lindsay er årgang 1952 og født i Miami, Florida, hvor hans bøger også foregår. Dette er hans debutroman fra 2004, der er prisbelønnet og første bind i en serie om sociopaten Dexter. Han er også manuskriptforfatter på den Emmy-belønnede serie "Dexter". Hovedpersonen er noget så usædvanligt som en seriemorder, der er ansat hos politiet som blodstænks-analytiker. Han er drevet til at myrde, men hans plejefar lærte ham kun at bruge trangen overfor nogle, der virkelig fortjener det, især andre seriemordere. Da der optræder en, der i metode i uhyggelig grad minder om Dexter, er han selv i tvivl om, hvorvidt han også begår drab i dølgsmål. Dexter er bogens fortæller, og det er et fascinerende uhyggeligt indblik i en psyke, der lever et tilsyneladende almindeligt og respekteret liv og hjælper sin stedsøster, der er betjent, med at løse sager, blandet med en psykopatisk sjæl, der giver fuld mening for ham selv. Meget flot og fængslende skrevet.

I udpenslet grusomhed kommer Lindsay på niveau med fx Mark Billingham.

En meget velskrevet og spændende krimi med en helt usædvanlig hovedperson.


litteratursiden.dk

d. 21. juni 2010

af

af

Zenia Johnsen

d. 21. juni 2010

Fra en seriemorders mest hemmelige og kringlede hjernevindinger Dexter - retsmediciner i sit civile liv, men i virkeligheden er han en raffineret og begavet seriemorder. Det var Dexters adoptivfar, so...