Bøger / faglitteratur

Diabetes - og hvad så?


Beskrivelse


Med udgangspunkt i forfatterens søn, som i en alder af 12 år rammes af diabetes, fortælles om såvel de psykiske som de praktiske problemer, der rammer en familie, når et af børnene får denne diagnose, og om hvordan situationen kan vendes til det positive.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2012

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 14. aug. 2012

Diabetes - og hvad så? er en personlig beretning fra en mor med et barn der får diagnosen type 1 Diabetes om hvordan det påvirker deres tilværelse. En bog der kan anbefales til forældre, hvis børn får konstateret diabetes.

I bogen fortæller en mor, hvordan hendes søn på 12 år fik konstateret type 1 diabetes og hvordan det har påvirket hele familiens liv. Med et positivt livssyn fortælles historien og det understreges at man ikke skal se alle begrænsningerne, men mulighederne og leve så normalt som muligt. I korte kapitler fortælles blandt andet om hvad diabetes er, der gives eksempler på episoder i hverdagen, sønnens egne oplevelser, og de forskellige alternative supplerende behandlingsmåder eurytmi og tapping. Da diabetes udarter sig forskelligt fra person til person skal man betragte bogen som en videns- og erfaringsbog til inspiration. Forordet er skrevet af Claus Hancke, der er speciallæge i almen medicin. Bogen indeholder også kilder og kontakter, samt et stikordsregister.

Rikke Hincheli og Kasper Hincheli: Et barn får diabetes : en families fortælling er også udkommet for nylig og handler om en 8-årig pige, der får konstateret diabetes.

Videns- og erfaringsbog til inspiration. Bogen kan også anvendes af fx lærere og andre der er tæt på en diabetiker, ligesom lidt større børn med diabetes selv kan hente inspiration og mod i bogen.Informationer og udgaver