Bøger / faglitteratur / lærebøger

Didaktik : lærerfaglighed, skole og læring


Beskrivelse


Bogen henvender sig til lærerstuderende, pædagogstuderende og studerende på andre uddannelsesniveauer. Den kan anvendes til undervisning i pædagogik og didaktik på både grund-, efter- og videreuddannelsesniveau og dækker fuldt ud hovedområdet 'Pædagogik og lærerfaglighed' i læreruddannelsen. Til hvert kapitel findes spørgsmål at fordybe sig i, og en kort it-didaktisk vejledning giver hjælp til diskussioner med onlinebaserede sociale netværk.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 2013

af

af

Hans-Christian Uth

d. 30. juli 2013

Praktiserende lærere kan her få et overblik over og opsamling på didaktikkens udvikling og aktuelle status. På læreruddannelsen vil bogen kunne fungere som grundbog for faget "Pædagogik og lærerfaglighed", og den kan desuden være nyttig på pædagoguddannelsen og på efter- og videreuddannelser inden for undervisningsområdet.

Antologien giver gennem 16 kapitler en komplet beskrivelse af didaktikkens teorier, begreber og historik. Den præsenterer den aktuelle debat om emner som: læringsbegrebet, dannelsesbegrebet, formål og mål, projektarbejde, klasseledelse, inklusion, evaluering, it, tosprogsproblematikken mm. Bogen afsluttes med en historisk-kronologisk oversigt, en vejledning i hvordan der kan arbejdes aktivt med bogen, samt et afsnit med forslag til debatspørgsmål. Mange af bogens kapitler rummer diagrammer, skemaer og oversigter, og alle er forsynet med litteraturliste. En omfattende indholdsfortegnelse, et personregister og et sagregister forøger bogens anvendelighed både som studiebog og som opslagsbog. Bogens bidragydere præsenteres kort.

I 2012 udkom Læremidler i didaktikken : didaktikken i læremidler, men en almen didaktik er ikke udkommet de seneste 20 år.

Fremragende almendidaktik med bred målgruppe.


Dansk pædagogisk tidsskrift

2015, nr. 2

af

af

Dennis Astrup Holand

2015, nr. 2Informationer og udgaver