Bøger / skønlitteratur til børn / digte

Dig og mig og vi to : børnerim og sange med sjove effekter


Beskrivelse


Billedbog med kendte gamle danske børnerim og -remser. Med rør og føl effekter.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Verner S. Handesten

d. 19. dec. 2018

Kendte danske børnerim og remser plus en halv snes børnesange i ny redaktion. Man må så se sine hylder efter i f. eks. 04 og 39,2 for at konstatere, om fornyelse er tiltrængt. Teksterne har de fleste vel. Tilbage bliver så at tage stilling til illustrationerne. De er i denne samling først og fremmest søde, artige, milde, tiltalende, men ikke moderne i farvevalg og stil. 4-8 år står der i reklamen. Det skal nok passe.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Dagmar Nielsen

d. 19. dec. 2018

Fyldig og god samling af børnerim og sange for de yngste. De ret enkle, lidt buttede illustrationer står bedst i sort/hvidt. Farveillustrationerne, som udgør ca. halvdelen, virker vel sukrede. En stor del af sangene kendes næppe alt for godt af den helt unge forældregeneration, hvorfor det sikkert havde været en god idé med et nodetillæg bag i bogen.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2009

af

af

Inger Søndergaard

d. 8. apr. 2009

Ny moderniseret forkortet udgave af en gammel klassiker, så også de mindste børn fra 1 1/2 år kan remse, synge og sanse de gamle klassiske rim, remser og sange fra forældres og bedsteforældres barndom.

Opfindsomt og meget solidt ser det ud. Otte kraftige papsider med et lille velvalgt udvalg af sange og rim fra klassikeren, der med jævne mellemrum bliver genoptrykt. Den rummer et lille men godt udvalg af gamle kendte danske børnerim og sange. Der er ingen noder at følge, så der skal trækkes på hukommelsen. De oprindelige illustrationer er som vi kender dem, men er bearbejdet af Charlotte Clante med føleeffekter, udstansede sider og enkelte flapper. Disse føleting, pels, hår skæg, blomster, paletter og forskellige stoffer, har fået forlaget til at sætte en bemærkning bag på bogen, at den er uegnet til børn under 3 år. Føleeffekterne virker relevante for indholdet, men kunne også være mere signifikante. I "Tornerose" føler man blomster, hår og forklæder, men ingen tjørnehæk. I "Jørgen, Jørgen Jyde" føles på Jørgens trøje, men ikke gryden.

At udstyre klassiske billedbøger med føleeffekter er efterhånden mere normalt end en trend. Den forkortede udgave udkommer ca. 1/2 år efter den sidste oprindelige udgave af Dig og mig og vi to (2008/43).

Det kan virke som lidt af en salgsfidus at genudgive Dig og mig og vi to med følerier. Men det er et velvalgt udvalg og føleeffekterne vil være til stor fornøjelse for både små og store.


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2008

af

af

Inger Søndergaard

d. 15. sep. 2008

Ny udgave af en gammel klassiker. Forældre og bedsteforældre får her mulighed for at genopfriske de gode gamle rim, remser og sange fra barndommen, sammen med den ny generations børn fra 3 år.

At gammelt er godt er bevist i denne gode børnebog, der med jævne mellemrum er blevet genoptrykt. Den består udelukkende af gamle danske rim, remser og sange. Der er ingen noder at følge, så der skal trækkes på hukommelsen. En del af versene giver sig selv, da de er skrevet på ord- og bogstavrim. Billedbogen formår stadig at fange de mindstes opmærksomhed med de enkle og fængende verslinjer. Illustrationerne er, som vi husker dem, lavet af Iben og Charlotte Clante i en enkel og farverig streg. Både Grethe Janus Hertz og Iben Clante er afgået ved døden siden den sidste udgave kom, men de formår stadig af give nutidens børn et indblik i den danske rim- og remseskat.

Ny udgave af en gammel klassiker. Den er næsten identisk den første udgave fra 1971, og 2. udgaven der udkom i 5. oplag i 2008, men der er ikke tale om en foryngelse eller modernisering. Der er tilføjet 4 sider med i alt 5 remser, som er overleverede tekster nydeligt illustreret af Iben Clante. Den nye udgave er lidt blegere i farverne og leveret i et ekstra paphylster, som er identisk med omslaget, hvor vi ser to sejle i en træsko gennem højt græs.

Billedbogen er et must at have i alle biblioteker til bevarelse af den danske rim- og remseskat. Den nye udgave tilføjer dog ikke noget væsentligt nyt.