Bøger / faglitteratur

Digital produktion : deltagelse og læring


Beskrivelse


Antologi der er blevet til på baggrund af et 2-årigt projekt "Elevernes egenproduktion og elevinddragelse" om skoleelevers digitale produktion som læringspraksis. 5 skoler og 800 elever deltog.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2017

af

af

Boy Olesen

d. 27. nov. 2017

For forskere, lærere og pædagoger i grundskolen, studerende og konsulenter giver dette forskningsprojekt eksempler på, at de digitale processer er med til at kvalificere elevernes læreprocesser.

Bogen er baseret på et forskningsprojekt med 5 skoler og 800 elever. Det slås fast at når eleverne arbejder selvstændigt indenfor lærerens didaktiske rammedesigns, så højnes faglige og tværfaglige læringsresultater. Der er ligeledes vundet meget ved at elever producerer til andre elever. Eksempler på hvad bogen yderligere indeholder: introduktion af en didaktisk designmodel, forholdet mellem proces og produkt, digital produktion kan understøtte elevers kreative processer, interaktionen mellem eleverne og teknologien og æstetik i elevproduktionen. Bogen afsluttes med et kapitel om inklusionspotentialet i de ændrede muligheder der opstår.

Den digitale produktion har efterhånden en vægtig plads i skolen - derfor er denne bog nødvendig - da det digitale ikke "kun" er et formidlingsværktøj men også en læringsplatform. Det didaktiske og det evalueringsmæssige er nødvendig for at eleverne lærer at tænke og handle didaktisk. Bogen indeholder flere teoretiske afsnit, der spiller fint sammen med praksiseksempler fra udviklingsprojektet.

Kan relateres til Digital didaktik, der også sætter fokus på læringspotentialet gennem arbejdet med det digitale.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 21. mar. 2018

af

af

Kristian Nøhr Jensen

d. 21. mar. 2018


Læsepædagogen

Årg. 66, nr. 6 (2018)

af

af

Mette Anker

Årg. 66, nr. 6 (2018)