Bøger / faglitteratur

Distanceridning : en grundbog


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. sep. 2008

Guide og grundbog om en af ridesportens nyere discipliner, distanceridning. Henvender sig naturligt til den mere erfarne rytter, og er ikke den første bog, jeg vil præsentere en nybegynder i sadlen for, hvis man da ikke som låner spørger specielt efter netop distanceridning, så er bogen oplagt og savnet.

Forfatteren er biolog, og man fornemmer hun også er hesteentusiast. I forordet af Hans Peter Ubbe, selv distancerytter og dommer i disciplinen, nævner han bl.a. at bogens anvisninger også kan bruges til al anden ridesport. Bogen er et velfungerende mix af teori og helt praktiske anvisninger. Introduktion med definition, teknik, træning og forberedelser, fodring, rytterpåklædning, udrustning mm. Krydret med mange erfaringer fra mange forskellige om distanceridning og om brug af mange meget forskellige hestetyper. Mange fotos, fx et skønt et af en islænder. "Heimdalur smager på paradisæblerne" Som et bonus har bogen et godt afsnit om hestens anatomi og en side med sjov for distanceryttere: "Du ved du er distancerytter ... når det rager dig en papand, at din lillebror er ved at flække af grin, hver gang han ser dig bagfra i dine nye blanke lycra-tights.". Appendiks med bl.a. dyrlægekort, linksamling, men jeg savner et nyttigt stikordsregister.

Distanceridning nævnes i andre bøger, og fra 2002 findes Kollers bog med samme titel Distanceridning, denne nye bog er noget mere omfattende og fungerer fint som en savnet grundbog.

Tilgængelig og savnet grundbog om distanceridning.Informationer og udgaver