Spændende og velskrevet roman om 70-årige Märit og hendes gensyn med barndomsbyen, hvor der gemmer sig en dyb familiehemmelighed. En bog med fokus på livets uriaspost og samfundets svigt af udsatte befolkningsgrupper. Til læsere af psykologiske thrillere med noget på hjerte.
Märit er på vej tilbage til sin barndomsby Norrköping. Undervejs fører hun en indre dialog med "Den Anden", som er en form for inkarnation af Märits tvillingesøster, som døde ved fødslen. Märit selv er blevet 70 år og gennem fortællingen om hendes liv afsløres dybe familiehemmeligheder. Stort set alle familiemedlemmerne er døde, på nær Märit selv og den delvist lamme bror Jonas. Men ikke alle er døde grundet sygdom eller alderdom.
Den indre dialog mellem Märit og "Den Anden" fungerer godt, og romanen har en særlig form for mystik over sig, som klæder den. Årsagen til mystikken afsløres hen imod slutningen af bogen, hvor en overraskende familiehemmelighed afsløres for læseren. Samtidig fokuserer bogen på og giver en stemme til de svageste borgere i samfundet, der eksempelvis lider af nedarvede sygdomme - både somatiske og psykiske.
Thomas Korsgaards serie om Tue, hvor første bind er Hvis der skulle komme et menneske forbiJeg hedder ikke Miriam, handler også om velfærdsstatens udkant. Desuden har Majgull Axelsson skrevet en række bøger, som alle berører samme tematik, hvor hårdtprøvede minoriteter og personer med triste skæbner fremhæves. Senest udkom Jeg hedder ikke Miriam i en dansk oversættelseThomas Korsgaards serie om Tue, hvor første bind er Hvis der skulle komme et menneske forbi, handler også om velfærdsstatens udkant. Desuden har Majgull Axelsson skrevet en række bøger, som alle berører samme tematik, hvor hårdtprøvede minoriteter og personer med triste skæbner fremhæves. Senest udkom i en dansk oversættelse.