Bøger / skønlitteratur / roman

Djævelen og frøken Prym


Beskrivelse


I en lille afsondret bjerglandsby frister Djævelen frøken Prym med en sæk guldbarrer for at bevise sin teori om at alle mennesker er til salg.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2004

af

af

Jette Landberg

d. 10. nov. 2004

Denne bog er egentlig tredje bind i en trilogi der behandler tre store temaer i menneskelivet: Døden, kærligheden og her magten. Veronika beslutter at dø, der udkom herhjemme i 2000, er andet bind hvor temaet er døden. Det første bind om kærligheden er ikke udkommet på dansk endnu. Bøgerne har karakter af fabler udenfor konkret tid og sted, og handlingen udspiller sig et eller andet sted i verden i en lille afsondret bjerglandsby. Det er historien om kampen mellem det gode og det onde der foregår i enhver menneskesjæl. Djævelen frister frøken Pym og gennem hende de øvrige landsbyboere med en sæk guldbarrer for at bevise sin teori om at alle mennesker kan fristes. Som i de øvrige bøger forstår forfatteren at ramme lige ned i menneskesjælen der hvor det gør rigtig ondt, og de fleste vil kunne identificere sig med frøken Pyms dilemma. Den brasilianske kultforfatter, der er oversat til en utrolig masse sprog, har aldrig opnået helt så stor popularitet herhjemme som han har i en række andre lande. Den mest kendte af hans bøger er Alkymisten der handler om at finde sig selv og gribe nuet. Den kom i dansk oversættelse i 1995. For læsere der interesserer sig for selvudvikling og filosofi på et lettilgængeligt plan.


litteratursiden.dk

d. 13. juni 2005

af

af

Dorthe Buur Pedersen

d. 13. juni 2005

En fremmed kommer til en lille by og giver indbyggerne et tilbud. Hvis de overtræder buddet 'Du må ikke slå ihjel', vil han gøre dem rige. Kampen mellem det gode og det onde kan begynde. "Når vi minds...


Berlingske tidende

d. 5. mar. 2005

af

af

Else Cornelius

d. 5. mar. 2005


Djembe

Nr. 52 (2005)

af

af

Ivan Rod

Nr. 52 (2005)