Det personlige bliver i høj grad politisk, når både krop, køn og kapitalisme er til debat. For læsere af brillant samfundskritisk litteratur og dem, der har læst første del af "Scandinavian Star"-romanføljetonen.
"Djævlebogen" kredser om magtforhold mellem mænd og kvinder og begærets og pengenes drivkraft. Bogen er opbygget med et forord og fire inddelinger, som forfatteren benævner "forsøg". De er en blanding af prosa og poesi og veksler også mellem nutid, hvor hovedpersonen har fulgt en mand til London midt i covid-lockdown og tilbageblik på Jeg'ets møder og liv i bind 1, som hun skriver gennem en novelle, en tale og digte. Temaerne kredser om prostitution, psykiatri og djævlen i os alle, for er vi egentlig vores egne bødler og hvad stiller vi op med sandheden? Det er 2. bog i det kapitalismekritiske syvbindsværk "Scandinavian Star", der starter med Penge på lommen.
Det er hudflettende og tåkrummende og helt vidunderligt, når bogens jeg med sit sind og sin krop udfordrer os alle i sit begær efter at være menneske og blive elsket. Som læser føles det som om, at hvert ord er nøje overvejet og betydningsfuldt. Udover at veksle mellem genrer er der også stor variation i det sproglige udtryk, og Nordenhof er en hardcore ekvilibrist, der uden blusel smider sig selv ind i ligningen: "Selv på psykiatrisk var jeg sjældent nogens førstevalg".
Samfundskritik og nedbrydning af tabuer ses også i Jeg anerkender ikke længere jeres autoritetUngeenheden og UngeenhedenSamfundskritik og nedbrydning af tabuer ses også i Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet og .