Bøger / skønlitteratur / roman

Døden længe leve : krimi


Beskrivelse


Krimi. En bankrøver, hvis makker dræbte en politibetjent under røveriet, skal løslades, og Frants Hjejle skal skygge ham. Hjejle, hasardspiller, kender af miljøet og den dræbtes ven, er måske ikke den rigtige?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 13. mar. 2014

Dansk krimiserie i den mere hårdkogte stil, som ikke mindst henvender sig til mandlige læsere. De første 5 bind om hasardspilleren og freelance-politimanden Frants Hjejle er genudgivelser med nye forsider og for 2 binds vedkommende med nye titler.

Seriens foreløbigt 5 bind foregår og er skrevet i 1990'erne. Den kyniske, antiautoritære spillefugl Hjejle bliver på skift fyret og genansat ved politiet, når man ønsker hans hjælp til at opklare (evt. tilsløre) henlagte eller prekære sager. De letlæste historier er overvejende velskrevne, har et godt flow og tager ind i mellem nogle overraskende drejninger. Tonen er tør, distanceret ironisk og der er i det hele taget noget noir over den usentimentale serie med dens gennemgående og ikke udpræget sympativækkende persongalleri.

Dan Turell er den førende danske krimi noir forfatter og Peder Bundgaards krimier er i samme genre - med referencer til førnævnte og mere humor. Hjejle-serien lægger sig i samme spor, mere tør og mindre referende end Bundgaard. Den udkom oprindelig i 1993-98, 4. og 5. bind med titlerne Hit og Black Jack.

Hårdkogt og usentimental dansk krimi for mandfolk m/k, der søger spændende underholdning. Hjejle har spillet sin formue væk mere end een gang, og politiledelsen fyrer og genansætter den egenrådige kyniker efter behov. Henlagte og prekære sager fører ham gennem kriminelle miljøer i både top og bund af samfundet. 6. del af serien kan forventes senere på året.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Niels Pinholt

d. 18. dec. 2018

Jan Thieles 4. bog, - den 3. med den egenrådige, hasardspillende politimand Frantz Hjejle i hovedrollen. Hjejle har stadig hang til hurtige damer, hasard og hangovers, men herudover adskillerbogen sig ganske meget fra forgængerne. En bankrøver sætes på fri fod efter en årrække bag tremmer. Han bærer på 2 hemmeligheder: Hvor røveriets udbytte på 2 mio. er gemt, samt hvad der er blevetaf røveriets "2. mand", der angiveligt skulle have dræbt en politimand under flugten. Denne politimand var både søn af politichefen samt Hjejles ven og makker. Hjejle bliver sat til at skygge denløsladte, hvorefter resten af bogen er bygget op med krydsklippende flashbacks mellem nutid, tiden for bankrøveriet og årene imellem. Det er en vanskelig stil, der stiller krav til både forfatterog læser. Resultatet er hér en krimi med mindre spænding og mere forvirring, end forgængerne. Til gengæld føjes adskillige psykologiske brikker til portrættet af Hjejle: En kynisk ogdesillusioneret politimand med højeæresbegreber, der med bogens højst uventede slutning burde være en totalt færdig mand i dansk politi!.


Information

d. 2. jan. 1996

af

af

Peter Kirkegaard

d. 2. jan. 1996


Information

d. 18. dec. 1995

af

d. 18. dec. 1995


Politiken

d. 12. jan. 1996

af

af

Bo Tao Micha¨elis

d. 12. jan. 1996