Bogen er skrevet til alle, der ønsker et realistisk forhold til det at dø eller vejledning i, hvordan man samtaler med døende. Den kommer uden omsvøb ind på selv de sværeste emner. De personlige beretninger gør, at de fleste kan identificere sig med en eller flere af situationerne.
Vi får en række forklaringer på de forskellige måder, man reagerer på som døende, og hvordan pårørende kan følge den døendes præmisser. Her er gode råd til at give den døende værdighed, selvom kroppen er hærget og situationen uværdig. Tidligere var det at dø en almindelig menneskelig kunst, der efterhånden helt er fortrængt i vores moderne samfund, hvor alt handler om helbredelse og mindre om forberedelse i at dø. Vi lærer også, hvordan man kan leve, selv om man er døende. Her er gode råd til emner for samtale, højtlæsning og brevskrivning, og forklaringer på forandringer i den døendes personlighed samt en meget konkret gennemgang af dødens faser. Forfatteren er teolog, tidligere præst og har nu firmaet LivsCeremonier.
Der er gennem årene kommet flere bøger om døden, udover en række personlige beretninger som fx Eva Jørgensens Vi ses i morgen, 2007, er de fleste dog temmelig gamle. Den absolutte klassiker er Kübler-Ross Døden og den døende, 6. udg., 1995, der var banebrydende i sin tid og stadig er anvendelig. Med Døden nær får vi en opdateret vejledning, der også har mange praktiske ting med.
En virkelig fin bog både for alle, der møder døden og ikke ønsker at fortrænge den.