Bøger / skønlitteratur / roman

Dødskunsten


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Uforklarlige dødsfald på fødselslægen Simpsons patienter får ham i søgelyset som mistænkt. Lægestuderende Raven og tidligere tjenestepige Sarah vil rense deres mentors navn og kommer på sporet af en morder, der tilfredsstilles af andres lidelse.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2020

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 14. jan. 2020

Dr. Simpson er en højtagtet fødselslæge i Victoriatidens Edinburgh, men da flere af hans patienter dør, er hans gode ry i fare. Hans to protegéer sætter sig for at finde morderen. Forrygende historisk krimi til garvede krimilæsere.

Historisk krimi i subgenren "medical mystery" om den lægestuderende Will Raven og Sarah, tidligere tjenestepige i Edinburgh 1849, som vi mødte første gang i Al kødets gang. Raven er lige vendt hjem fra et par år i Berlin og skal nu arbejde sammen med Sarah, som er blevet gift, mens han var væk. Begges mentor, fødselslægen Simpson, får kritik for sin brug af kloroform, da flere og flere af hans patienter dør på uforklarlig vis. Parret forsøger at opklare sagen, mens følelserne raser mellem dem. Sideløbende hører man i jeg-form morderen fortælle om sin opvækst og løfte mere af sløret for sin identitet. Ambrose Parry er pseudonym for et skotsk ægtepar, der henter inspiration i den virkelige James Young Simpsons liv fra 1811-1870.

Topspændende og stemningsfuld krimi, hvor man kommer ind i hovedet på en interessant morder. Det er intens læsning, da næsten hver sætning er spækket med informationer, så alt bør nærlæses. Selvom man aner, hvad det ender med, er man alligevel fastholdt til sidste side. Endnu bedre end første bind. Nye læsere kan godt begynde her.

Under hudenRødt lys stopKadaverdoktorenDet levende kød og Rødt lys stop kan også anbefales til dem, der allerede har læst Kadaverdoktoren og Det levende kødUnder huden og kan også anbefales til dem, der allerede har læst Kadaverdoktoren og Det levende kødUnder huden og Rødt lys stop kan også anbefales til dem, der allerede har læst og Det levende kødUnder huden og Rødt lys stop kan også anbefales til dem, der allerede har læst Kadaverdoktoren og .


litteratursiden.dk

d. 26. mar. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 26. mar. 2020

Andet bind i serien om Raven og Fisher er skrevet som et historisk mysterium. En seriemorder er løs, og Victoriatidens storbyuhygge indfanges i den spændende krimi. Tiden er 1850, og Will Raven er nu ...


Politiken

d. 19. maj 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 19. maj 2020


Jyllands-posten

d. 12. apr. 2020

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. apr. 2020


Berlingske tidende

d. 14. feb. 2020

af

af

Henrik Dahl (f. 1960-02-20)

d. 14. feb. 2020