Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Døren til Dødsriget


Beskrivelse


Krimi. Siri er på sommerferie med sin mor på en arkæologisk udgravning i Italien. Det er en gammel etruskisk grav. Siri og den jævnaldrende dreng Roberta, bliver involveret i en sag om gravrøveri. Siri har også nogle drømme om en mærkelig mand og en mystisk dør, der måske fører til Dødsriget.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2013

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 24. sep. 2013

En roman for børn, måske især piger, fra 9-12 år, til fritidslæsning som fx krimi, eller som indgang til emnet etruskerne evt. forud for et besøg på Nationalmuseet eller turen til Italien. Den kan også bruges til højtlæsning fra 8-9 år.

Siri er netop færdig med fjerde klasse, og er på sommerferie med sin mor på en udgravning i Italien. Det er en gammel etruskisk grav. Siri bliver sammen med den jævnaldrende dreng, Roberto, involveret i en sag om gravrøveri, og hun har nogle mærkelige vågen-drømme om en mærkelig mand og en mystisk dør. Er det døren til dødsriget?, spørger Siri, og det er det, i et hemmeligt gravkammer ved udgravningen. Der er tre spor i historien, krimisporet der er helt traditionelt, og det andet spor med Siris "synske" vågen-drømme er en måde at bringe historien og arkæologien ind i historien. Det tredje spor er hverdagshistorien: en pige er på sommerferie i Italien, og vil egentlig hellere ligge på stranden, end være med på en arkæologisk udgravning. Det er moderne boghåndværk, flotte farveillustrationer i en tegneserielignende stil og en grafisk linje i bogen der signalerer gamle dokumenter. Der er 25 overskuelige kapitler og et lille efterskrift om etruskerne.

Bogen formidler sit stof om etruskerne lidt på samme måde som græske guder og mytologi formidles i Charlotte Blays bøger om Felix Fox.

En krimi, et historisk emne og en historie om en pige, en mor og en ny ven i det italienske fungerer fint i det moderne grafiske og farverige layout.


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 2 (2014)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 67, nr. 2 (2014)