Bøger / faglitteratur

Dogme Impro : bag om Impro Comedy


Beskrivelse


"Dogme Impro" er en måde at anskue grundelementerne i improviseret teater på. Beskriver 7 dogmers udtryk og baggrund efterfulgt af forslag til øvelser, der styrker det enkelte dogme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2014

af

af

Conni Boll Christensen

d. 7. mar. 2014

Beskriver en nyudviklet metode til at spille improviseret teater. Henvender sig til både nybegyndere og erfarne impro-skuespillere.

Forfatteren er stifter og medlem af improteatergruppen Det Hvide Snit og oplevede en frustration over, at intens træning ikke i tilstrækkelig grad gav udbytte på scenen. Derfor har han sammen med gruppens øvrige medlemmer udviklet syv dogmer, der skal overholdes, når der spilles improviseret teater - ikke nødvendigvis alle dogmer samtidig. De handler bl.a. om pausering, brugen af stemme og krop, gøre alle replikker betydningsfulde og aktiv lytning. Bogen beskriver de syv dogmers udtryk og baggrund efterfulgt af øvelser, lidt om hvad improviseret teater er, forskellige koncepter udviklet af Det Hvide Snit og endelig nogle praktiske råd i forbindelse med planlægning og afvikling af træningsforløb og forestillinger.

Forlaget Drama har tidligere udgivet Improvisation og teatersport som omhandler den mere traditionelle form for improviseret teater, hvor der trækkes mere på skuespillernes personlighed frem for fastlagte regler.

Grundbog, der giver indsigt i de grundlæggende teknikker bag improviseret teater baseret på syv dogmer udviklet af teatergruppen Det Hvide Snit. Henvender sig til impro-skuespillere.Informationer og udgaver