Bøger / faglitteratur

Dressurarbejde for hånden : fra de første skridt til piaf


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 12. jan. 2017

Inspirerende og instruktiv hestebog med mange foto om det vigtige dressurarbejde fra jorden, hvor rytteren ikke sidder i sadlen. Mest for øvede ryttere, men ambitiøse begyndere kan også være med i øvelser fra basisøvelser til den svære øvelse "Piaf", hvor hesten danser på stedet.

Bogen starter med et introducerende afsnit om at komme i gang og om formålet med dressurarbejdet fra jorden. Næste afsnit fortæller om syv øvelser, der skal vænne rytter og hest til arbejdet. Herefter følger 5 basisøvelser. Det er fx "Runding i nakken, stillestående", "Gå frem og stop i holdning" og "Målrettet bevægelse af bagbenene mod tyngdepunktet". I sine afsluttende bemærkninger til afsnittet skriver forfatteren bl.a.: "Som træner er du nu blevet sikker i både at gå forlæns og baglæns med din hest, i forskellige halspositioner." Afsluttende afsnit redegør for de mere avancerede øvelser med overskriften: "Piaf og spanske skridt". Her er øvelser som "Vending og skift til én-håndet tøjleføring i paraden", "Forberedelse til spanske skridt" og "Piaf". Karin Hess-Müller er erfaren tysk rytter og træner. Hendes metoder er inspireret af den spanske hestetræner Manelo Rodriguez. Bogen er oversat af Ute Lehmann, der selv skriver om hestetræning.

Praktisk orienteret bog om hestedressur, hvor ikke mindst de mange fotos hjælper interesserede ryttere fra teori til praksis.

En bog om samme emne er Lesley Bayleys Hestetræning.