Bøger / faglitteratur / erindringer

Drømmenes losseplads : blandt engle og skraldebørn i Guatemala Citys slum


Beskrivelse


Joan Juanita Andersen beretter om sine oplevelser som ulandsfrivillig i Guatemala, hvor hun arbejdede med projektet Camino Seguro, der skulle få skraldebørnene på lossepladsen i Guatemala City til at gå i skole, udvikle sociale kompetencer og yde hjælp til familierne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 14. nov. 2016

Skildring af livet på bunden i Guatemala, især om skraldebørn og frivilligt arbejde. Bogen henvender sig til alle, der har interesse for frivilligt, socialt arbejde i udviklingslandene.

Forordet opridser Joan Juanita Andersens passionerede forhold til Guatemala. Herpå følger et afsnit med fakta om Guatemala og et persongalleri. Handlingen begynder med projektstart i år 2000, hvor formålet er at få skraldebørnene på lossepladsen i Guatemala City til at gå i skole, udvikle sociale kompetencer og yde hjælp til familierne. Der er beretninger om det daglige liv i det laveste sociale lag i Guatemala. Vi følger Joans voksende kærlighed til Guatemala og dalende forhold til Danmark, ligesom vi hører om hendes tætte møder med mange forskellige personer. Det er også fortællingen om befolkningens forhold til forskellige religioner og i særdeleshed det lette forhold til døden. Bogen afsluttes med et efterskrift, der fortæller, hvordan det er gået personerne i bogen. Ydermere et appendix om borgerkrigen i Guatemala.

Selvbiografisk fremstilling af oplevelserne som frivillig i Guatemala. Bogen vil fungere bedst for dem, der har været, eller overvejer at blive, udsendt som frivillig i et udviklingsland.

Umiddelbart bedst sammenlignelig med dokumentarfilmen Børnene på Putins lossepladsDrømmen om et andet liv. Der findes flere bøger om gadebørn bl.a. Drømmen om et andet liv, der også handler om Guatemala, men indeværende bog er mere omfangsrigUmiddelbart bedst sammenlignelig med dokumentarfilmen Børnene på Putins losseplads. Der findes flere bøger om gadebørn bl.a. , der også handler om Guatemala, men indeværende bog er mere omfangsrig.