Fascinerende fortælling om en række kunstnere og intellektuelle, der ved afslutningen af 1. verdenskrig tog magten i Bayern og i et magisk moment havde muligheden for at ændre historiens gang. For læsere med interesse for tysk litteratur- og kulturhistorie.
Volker Weidermann er litteraturredaktør ved Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. I nærværende bog skildrer han, hvordan en række forfattere, digtere, dramatikere og intellektuelle, med den langhårede teaterkritiker og journalist Kurt Eisner i spidsen, gennemførte en ublodig revolution mod det bayerske monarki. Fra november 1918 til april 1919 var det drømmerne, dem, der så et helt nyt samfund for sig bygget på kunstens og æstetikkens principper, der sad på magten, med Eisner som præsident.
Medrivende fortælling i reportagestil om et forholdsvis ukendt afsnit af Tysklands historie. Den dramatiserede form fungerer godt og lader læseren være øjenvidne til en dramatisk periode og giver mulighed for at se begivenheder gennem historiske personers som fx Thomas Manns og Adolf Hitlers øjne. Var terningerne her faldet lidt anderledes, havde Tyskland måske sat nogle helt anderledes fingeraftryk på Europas og verdens historie?.
Kan læses på linje med Florian Illies' 1913Oostende 1936, som også inddrager historiske personer og Weidermanns Oostende 1936, om en række prominente forfattere og kunstnere, der som følge af udviklingen i Tyskland er gået i eksil i byen OostendeKan læses på linje med Florian Illies' 1913, som også inddrager historiske personer og Weidermanns , om en række prominente forfattere og kunstnere, der som følge af udviklingen i Tyskland er gået i eksil i byen Oostende.