Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dronningens slægt


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Fred råder endnu i landet Niram, og på 12-års dagen for frihedskampens afslutning overtales den gamle elver Alihas til at fortælle sin historie.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2013

af

af

Martin W Hansen

d. 2. jan. 2013

Bogen henvender sig til fantasylæsere fra ca. 12-14 år og opefter. Bogen kan formidles som en selvstændig fortsættelse til Frihedskampen, 2009.

Det er forfatterens anden bog om det fantastiske land Niram. Bogen indledes med at man fejrer 12 års dagen for enden på den kamp som blev beskrevet i det første bind. Under festligholdelsen overtales den ældgamle elver Alihas til at fortælle om sit liv, og hvordan den store krig egentlig begyndte. Det er i ordets bogstaveligste forstand en klassisk fantasy-dannelsesrejse. Alihas stammer fra en meget isoleret klan (hvor han først synes som den absolut eneste der har udlængsel). Så der er rigtigt meget, han er nødt til at lære om verden, før han kan begå sig i den. Forfatteren holder fast i sin stil fra det første bind, er sjældent meget beskrivende i sit sprog, i stedet lader hun handlingen drive bogen fremad. Det er en stil som især vil tiltale de fantasy-læsere som helst selv danner indre billeder til deres litteratur. Forsiden er endnu en gang lavet af Camille Thuesen, som har en stiv og naiv streg, der desværre vil gøre, at bogen aktivt skal formidles for at finde sin rette målgruppe på biblioteket.

Forfatteren er ved at have et godt greb om sin genre, og overgår ofte andre unge, danske fantasy-forfattere som, Thor V. Tidemand og Martin Vinther Madsen. Med dette bind lægger hun sig på linje med serierne Den sidste vindrytter og Nøglens vogtere.

Indholdsmæssigt en rigtig god fantasy-fortælling, som forhåbentligt vil finde sit publikum.


Weekendavisen

d. 22. feb. 2013

af

af

Frederikke Winther

d. 22. feb. 2013