Bøger / skønlitteratur til børn / dyrefortællinger

Du hører ikke til her, Leopold


Beskrivelse


Billedbog. Leopold er ikke puddel eller bulldog, men måske et gadekryds. Han vil finde ud af hvor han stammer fra, og hvor han hører til. Han laver sig om for at passe ind. Han farver sig med hvide og sorte pletter som en dalmatiner, men det går jo ikke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2013

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 19. mar. 2013

Billedbog om at søge sin identitet og finde ud af, hvor man hører til, kan bruges sammen med børn på 4-7 år til oplæsning og dialog. Bogen kan fx bruges med de ældste børn i børnehaven og i indskolingen til arbejde med emnet.

Bogen er oprindelig udgivet i Finland, og forfatter/illustrator ses ikke tidligere udgivet på dansk. Forskellige pastel tonede heldækkende farver, grønne og blå, præger baggrundene. Billedsiden i øvrigt, er afvekslende med myldrende billeder og mere ligefremme enkle billeder med figurer, alle hunde, som har mange forskellige, men rent teknisk enkle udtryk. Leopold er ikke puddel eller bulldog, og han prøver at finde ud af hvor han stammer fra, og hvor han hører til. Han prøver endda at lave sig om for at passe ind, han farver fx sit skind med en hvid farve og sorte pletter, som en dalmatiner. Det går jo ikke, man kan ikke lave sig om. Leopold vender hjem til skoven han kommer fra, og vennerne har arrangeret en stor fest, og så ved Leopold godt, hvor han hører til. Teksten er enkel og styrer billederne, som også bruger talebobler med enkelte tekst linjer. Omslag dækker charmerende effektivt for indhold.

Vi har en del forskellige billedbøger om identitet og det at være anderledes, som fx De forbandede dukkers land, 2012, af Kim Fupz Aakeson, som er for børn fra 5 år.

Det er en brugbar og original bog om det at være anderledes, helt med sit eget udtryk, der kan supplere vore samlinger om det relevante emne.Informationer og udgaver