Bøger / faglitteratur / roman

Du ser træt ud, skal jeg holde dine bryster? : klummer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Klummeskribenten portrætterer sig selv og sit behov for at snakke nonstop, om barndomsminder fra Espergærde over funderinger over chefers dansetalent til regelrette visioner for en ny feminisme.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Sanne Caft

2008

Dansk chick lit i den lette og ironiske ende. En samling af klummer fra damebladet Eurowoman, hvilket giver et let spredt udtryk, der passer godt med genrens konventioner. Egner sig til læsere af Nynnes dagbog og Bridget Jones' ditto.

Majse Njor er kendt af chick lit læser for titler som Michael Laudrups tænder, 2005, Sanne, 2005 om Sanne Salomonsen og Sit! Fortællinger om et hundeliv 2007. Klummer er lette, hurtigt læste og, hvis vellykkede, skarpe iagttagelser af menneskers tåbelighed eller forfatterens egne pinlige oplevelser. Denne er ingen undtagelse og er glimrende, letlæst og letfordøjelig underholdning. Bogen er illusteret af Åsk Wäppling, Underwerket og HuskMitNavn. Man kan mærke ophavet på, at der et par steder refereres til artikler i det blad, de oprindeligt er udgivet i.Majse Njor skriver godt og flydende og med et skarpt blik for egne og andres svagheder. Forsiden er pink, med titlen i svungen skrift. God fængende bagsidetekst.

Chick lit er en bred genre med mange gode og dårlige bøger. Denne er let og god uden at være voldsomt dybsindig.

Dansk chick lit. Samling af klummer fra Eurowoman og dermed ret spredt emnevalg med fokus på mænd og kvinders svaghed og latterlige opførsel. Gode illustrationer og velegnet til hurtig hyggelæsning et par timer eller pluklæsning i toget. Vil elskes af chick lit-læsende kvinder mellem 20-50.


Weekendavisen

d. 19. mar. 2008

af

af

Pernille Stensgaard

d. 19. mar. 2008