Bøger / faglitteratur


Beskrivelse


Interview med Mogens Lykketoft og Uffe Ellemann-Jensen af Mette Holm (f. 1953).

Mogens Lykketoft (f. 1946) og Uffe Ellemann-Jensen (f. 1941) ser nærmere på verdens tilstand. Samtalerne er opdelt i tematiske kapitler, mestendels om udenrigspolitiske emner som ; Terrorisme, Trumps Amerika, Kina, Baltikum, Mellemøsten og EU, og flere emner og brændpunkter på den globale dagsorden.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 26. sep. 2018

Samtalebog mellem to af dansk politiks grand old men Mogens Lykketoft og Uffe Ellemann-Jensen. For politisk interesserede.

De lange samtaler er opdelt i tematiske kapitler. De drejer sig mestendels om udenrigspolitiske emner, men enkelte kapitler om indenrigspolitiske emner har dog sneget sig ind. Samtalerne er orkestreret af Mogens Lykketofts hustru, Mette Holm, og hvert kapitel indledes af en introducerende tekst, der anslår temaet. Det er fortrinsvis de to herrer, der taler, men MH får også ind i mellem en kort kommentar. Hendes kommentarer og introduktioner er markeret via en kursiveret tekst. De herrer taler meget, og det er da heller ikke korte kommentarer, der præger samtalen, men lange tekstafsnit om terrorisme, Trumps Amerika, Kina, Baltikum, Mellemøsten og EU, og mange andre presserende emner og brændpunkter på den globale dagsorden.

Det er to kloge og erfarne samtalepartnere, der trods deres forskellige politiske standpunkter alligevel er meget enige, sikkert fordi det er udenrigspolitik, der diskuteres. Når det kommer til det indenrigspolitiske kommer uenighederne tydeligere frem. Det er en bog, man kan blive klog af, og ikke en bog - som mange andre samtalebøger - man flyver igennem og læser som almindelig underholdning. En bog, der rammer verdens tilstand og problemfelter ind på fornem og kompetent vis.

En anden politisk samtalebog er De udsatte, hvor det er social- og velfærdspolitikken, der diskuteres.


Berlingske tidende

d. 20. okt. 2018

af

af

Mikkel Andersson

d. 20. okt. 2018


Kristeligt dagblad

d. 27. okt. 2018

af

af

Kerrin Linde

d. 27. okt. 2018


Politiken

d. 10. feb. 2019

af

af

Peter Mogensen (f. 1965-01-06)

d. 10. feb. 2019


Mandag morgen

2018, nr. 37

af

af

Lisbeth Knudsen (f. 1953-06-07)

2018, nr. 37