Bøger / faglitteratur

De udsatte : hvordan skal velfærden fordeles? : social samtalebog


Beskrivelse


Ud fra cases og eksempler debatterer tidligere formand for Dansk Socialrådgiverforening Bettina Post, tidligere socialminister Benedikte Kiær og tidligere formand for Børnerådet Lisbeth Zornig Andersen, hvordan vi behandler vore socialt svage, og hvordan det danske velfærdssamfund skal se ud i fremtiden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2013

af

af

Jytte Bræmer

d. 19. sep. 2013

Til den almindelige borger med interesse for nutidens sociale problemstillinger.

Bogen er formet som en rundbordssamtale mellem 3 markante kvinder inden for det sociale område. Benedikte Kjær, socialordfører for De konservative og tidligere socialminister, Bettina Post, tidligere formand for Dansk Socialrådgiverforening samt Lisbeth Zornig Andersen, tidligere formand for Børnerådet. Efter en præsentation af deres eget liv og fortællingen om, hvordan de hver især har haft forudsætningerne for at interessere sig for udsatte mennesker og det sociale område generelt, er samtalerne delt op i temaer. Sociale ydelser, forebyggelse, virksomheders sociale ansvar, børn og unge, social arv, hjemløse, prostitution, den frivillige sektor, ældre, handicappede og udsatte gruppers manglende indflydelse. Samtalerne er krydret med lidt fakta om lovgivning og historie samt konkrete cases. Bogen kan lægge op til en debat om, hvad velfærdssamfundets udfordringer er, og hvordan det skal udvikles i fremtiden. Trods forskellige tilgange er samtalerne præget af en høj grad af enighed og social indignation, men dog ofte uenighed om midler og tilgange til at tage hånd om de mest udsatte.

Ligger i forlængelse af mange andre samtalebøger med et tema som omdrejningspunkt, eksempelvis Du må ikke slå ihjel : en samtale om liv og død mellem konstabel Jakob Bruun Larsen og sognepræst Flemming Pless, 2008.

Samtalebog mellem 3 kvinder om velfærdssamfundets behandling af de mest udsatte grupper.


Jyllands-posten

d. 18. nov. 2013

af

af

Henrik Jensen

d. 18. nov. 2013