Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Duften i luften


Beskrivelse


Billedbog uden tekst. En musefar samler nødder, da han pludselig mærker en herlig duft, som han følger over stok og sten, til han står hjemme hos musemor, der lige har bagt pandekager!

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lise Lotte Larsen

d. 18. dec. 2018

En meget vellykket tekstløs billedbog, hovedsageligt for de mindste, men også med underfundigheder, der bedst forstås af større børn og voksne. En museforsørger på nøddeindsamling fangerpludselig et uimodståeligt duftspor og lader nødder være nødder for istedet hovedkuls at følge duften over stok og sten. Musen glemmer alle forsigtighedsregler og gør sig selv til et let bytte forbåde rovfugle, katte og mennesker, og mange dramatiske situationer opstår, men heldet redder hver gang mirakuløst den lille mus, der igennem alle farer aldrig taber duftsporet. Duften er tegnet somet tåget hvidt bånd, der snor sig igennem de smukke efterårsscenerier, udført i blyant og akvarel. Her er både vist realistisk udført natur, man kan snakke om, og samtidig er der den dramatiskehistorie, der er lavet med tegnefilmsagtigt liv og udtryksfuldhed, der kalder på følelsesmæssige reaktioner. Et fremragende oplæg til fortælling og samtale. Duftsporet - og musefar - ender under engammel eg, og dets årsagviser sig at være - ikke en ost - men en hel stabel nybagte pandekager, som musemor og musebørn lige skal til at begynde på. Og mens der spises, underholder musefar om sineoplevelser. På snedigste måde viser den dygtige og vittige billedfortæller den pointe, at musefar omformer fortællingen om et utroligt held til en fortælling om en utrolig helt!.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Ole Frøslev Christensen (skole)

d. 18. dec. 2018

I denne billedbog uden tekst følger en lille mus et duftspor gennem skov, mark og have. Den trodser utallige farer og når hjem til familien, hvor musemor har pandekagerne klar. Det er en sjovog spændende ide, fint illustreret i helsideakvareller med enkelte indsatte detaljebilleder. Stilen er naturalistisk, men handlingen er ikke helt efter biologibogen, og det er bogens dilemma: dedejlige naturbilleder og så de menneskeliggjorte mus med pandekager, forklæde og glødende komfur. Det er imidlertid en teoretisk indvending, for børn i indskolingsalderen vil følge strabadserne medfryd og spænding. Bogen kan naturligvis 'fortælles' af en voksen, men meningen er selvfølgelig, at de små 'læsere' selv kan bestemme farten. Derfor kan bogen absolut anvendes i indskolingsklassemesog skolebibliotekets billedbogssamling.


Folkeskolen

Årg. 115, nr. 28/29 (1998)

af

af

Jens Raahauge

Årg. 115, nr. 28/29 (1998)


Berlingske tidende

d. 18. dec. 1990

af

af

lp

d. 18. dec. 1990


Politiken

d. 17. nov. 1990

af

af

Marianne Hiort-Lorenzen

d. 17. nov. 1990


Weekendavisen

d. 15. feb. 1991

af

af

Jens Andersen

d. 15. feb. 1991