Bøger / faglitteratur

Effektiv på job? : 12 succesfulde danskere fortæller om deres arbejdsliv


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2008

af

af

Jytte Bræmer

d. 18. nov. 2008

Egner sig mest til lidt hyggelæsning i små bidder om, hvordan kendte travle mennesker disponerer deres arbejdsdag for at overkomme en stor arbejdsbyrde.

Alle travle mennesker udvikler deres egen arbejdsstil for at honorere kravene om at nå det hele i et hæsblæsende arbejdsliv. Struktur og overblik og god forberedelse er for de fleste løsningen, og vejen til at opnå dette finder hver enkelt forhåbentlig selv frem til. Man kan dog til stadighed lære nyt og inspireres af, hvordan andre gør. Det er bogens formål. Den bringer interviews med 12 kendte travle erhvervsfolk om, hvordan de strukturerer deres arbejdsdag, så de ikke segner under en stor arbejdsbyrde. Det er lige fra den velstrukturerede Lisbeth Knudsen til Henrik Qvortrup, der ikke er meget for møder og struktur. For de fleste lyder rådene: fokusér, skab dig overblik, tro ikke du kan det hele selv og skaf dig luft ind imellem. Man kan læse, at det at arbejde bevidst med at håndtere det stigende antal mails er nødvendigt. Bogen er interessant nok, som at komme lidt bag facaden bag de kendtes skriveborde. Men som en egentlig håndbog til at blive bedre til personlig planlægning fungerer den ikke.

Bogen kan bedst sammenlignes med Bjerager: Kampen mod uret, 2004, men der er en række bedre bøger til planlægning: fx Kolding: Få styr på tiden, 2007 og Allen: Få tingene gjort : kunsten at være produktiv uden stress, 2007.

En hurtigt læst bog om, hvordan kendte travle mennesker strukturerer deres arbejdsdag.


Berlingske tidende

d. 26. nov. 2008

af

af

Finn Serup Jensen

d. 26. nov. 2008


Berlingske nyhedsmagasin

2008, nr. 38

af

af

Finn Serup Jensen

2008, nr. 38