Bøger / faglitteratur / biografier

Eilif Møller : mit dekorative univers : Skønvirke Danmark 1900-30


Beskrivelse


Præsentation af den alsidige kunstner, billedhugger, keramiker m.m. Eilif Møller og hans liv og virke. For den kunstinteresserede læser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2021

af

af

Merete Trap

d. 3. maj 2021

Præsentation af den alsidige kunstner, billedhugger, keramiker m.m. Eilif Møller og hans liv og virke. For den kunstinteresserede læser.

Bogen består af seks kapitler med overskrifter som "Eilif Møller - en kunstner af sin samtid", "Skønvirketiden"" og "Etablering af Møller og Bøgelys keramiske kunstbrænderi". Kapitlerne er yderligere delt op i tidsperioder, som går kronologisk fra 1885-1905, 1905-1917, 1917-1920 og 1920-1931. Bagerst i bogen findes biografi om kunstneren. Bogen er tilsat farvefotos af kunstnerens værker. Forfatteren Peter Aagaard er i familie med kunstneren.

Flot og interessant udgivelse, som giver et godt indblik i kunstneren Eilif Møllers liv og virke, og de flotte farvefotos gengiver en stor del af hans kunst. Her kan nævnes både keramik, kakkelovnsskærme og stuk. Samtidig giver bogen også et fint indblik i stilretningen "Skønvirke". Forfatterens begejstring for kunstneren smitter af på læseren, og den grundige og gennemarbejdede udgivelse giver lyst til at kigge nærmere på kunstnerens værker.

Der findes ikke andre udgivelser om Eilif Møller. Hvis man gerne vil læse mere om skønvirkeperioden, kan Kunstarternes forbrødringThorvald Bindesbøll anbefales, mens Thorvald Bindesbøll omhandler en af hovedskikkelserne fra periodenDer findes ikke andre udgivelser om Eilif Møller. Hvis man gerne vil læse mere om skønvirkeperioden, kan Kunstarternes forbrødring anbefales, mens omhandler en af hovedskikkelserne fra perioden.