Bøger / faglitteratur / biografier

Ellehammer : en historie om at arbejde med opfindelser


Beskrivelse


Om den danske opfinder Ellehammer (1871-1946) og hans mange opfindelser der spændte lige fra motorcykler, flyvemaskiner og biler til cigaretmaskiner, røntgenautomater, ægåbnere og pumper.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 24. apr. 2015

Fascinerende biografi om opfinderen J.C.H. Ellehammer, der er mest kendt som en af flyhistoriens sande pionerer, men som stod bag en lang række opfindelser og patenter. For alle som søger biografier om farverige danske personligheder.

2. udgave af Multiopfinderen J.C.H. Ellehammer fra 2006. Louise Karlskov Skyggebjerg er cand.mag. og museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum. Hendes biografi fortæller kronologisk om den verdenskendte danske opfinder og flypioner J.C.H. Ellehammer (1871-1946). Han er selv barn af et opfindermiljø, og blev uddannet urmager. Bogen følger naturligvis Ellehammers "drøm om at flyve", men beskriver også de mange andre opfindelser han står bag fx "motorcyklen Ellehammer". Afsluttende afsnit sætter Ellehammer i perspektiv som opfinder på verdensscenen. Der er beskrivelse af Danmarks Tekniske Museums store samling om Ellehammer og en oversigt over hans patenter. Mange datidige fotos.

Fremragende og velskrevet biografi om én af Danmarks største opfindere. En styrke er de mange fotos af mennesker og opfindelser.

2. udgave er opdateret og sidetallet er væsentligt forøget. En anden biografi er Nette Kornerups Ellehammer, der er på kun 40 sider og på folkeskoleniveau.


Flyvehistorisk tidsskrift

2015, nr. 4

af

af

Jens Sannom

2015, nr. 4