Bøger / skønlitteratur / roman

Elleve dage


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Et kloster i London brænder ned og i ruinerne finder man 11 lig, selv om der kun skulle være ti nonner. Der venter Carrigan og Miller en besværlig sag, der involverer teologi, albanske gangstere, og som yderligere kompliceres af Den Katolske Kirkes forsøg på at dysse sagen ned.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2020

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 10. feb. 2020

Fængende thriller, som byder på neglebidende spænding i bedste britiske krimitradition. For læsere af gode politikrimier.

I 2. del af den engelske forfatter Stav Sherez' serie om politikommissær Jack Carrigan og politiassistent Geneva Miller, skal makkerparret opklare en mystisk sag om en mordbrand på et kloster. I de nedbrændte ruiner finder man de forkullede rester af 11 lig, selvom der kun skulle have været 10 nonner i huset. Det viser sig at nonnerne havde en skjult dagsorden, som måske har relation til 1970'ernes frihedsteologi og kampen for borgerrettigheder i Sydamerika. Der venter Carrigan og Miller en besværlig sag om stoffer, albanske gangstere, teologi og storpolitik, som yderligere kompliceres af den katolske kirkes forsøg på at dysse sagen ned, og chefens krav om en hurtig opklaring.

Letlæst og velkomponeret krimi, som holder et fint flow hele vejen igennem. Persontegningen er lidt klichéfyldt, med to martrede politifolk der slås med både problemer i privatlivet og uforstående overordnede, men det er eneste anke i denne effektfulde og solide krimi, der kvalitetsmæssigt placerer sig i den øverste del af den efterhånden godt fyldte politikrimi-genre. Kan læses uafhængigt af 1. del Mørk hævn.

Som en blanding af Elizabeth Georges serie om "Lynley og Havers" og Ruth Rendells serie "En Wexford krimi" - tilsat lidt spænding a la Mark Billingham.