Bøger / faglitteratur

Elsk din lever og lev længere : hvordan du renser lever og galdeblære og undgår sygdomme


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juli 2011

af

af

Mette Fersum

d. 7. juli 2011

Bogen henvender sig primært til dem, der har en livsstilssygdom, og som ønsker at afprøve en alternativ tilgang til behandling fremfor sundhedsvæsenets medicinske tilgang. Forfatteren fokuserer på leveren, som kontrollerer hver eneste celle i kroppen. Når leveren ikke fungerer optimalt dannes der galdesten, som tilstopper den.

Forfatteren er tysk-amerikaner og læge med flere uddannelser bag sig. Han har tidligere skrevet Kræft er ikke nogen sygdom! : det er en overlevelsesmekanisme, 2010. Galdesten er ifølge forfatteren en af hovedårsagerne til sygdomme i kroppen, fordi de hæmmer funktionerne i leveren, som er kroppens mest komplekse organ. Galdesten kan forårsage dårligt kredsløb, forstørrelse af hjertet og milten, åreknuder, tilstoppede lymfekar osv. Forfatteren giver læseren en grundig introduktion til, hvordan leveren og galdeblæren fungerer, og hvorfor det er så vigtigt at passe godt på dem. Desuden beskrives, hvordan man kan lave lever- og galdeblæreskylninger. Faktisk er det en interessant bog, som giver en anden vinkel på problematikken. Den belyser og uddyber således de forskellige sygdomme, medicinsk behandling, livsstil og skylninger.

Bogen ligner Leveren : nøglen til et liv i balance, 2003.

Det er en interessant bog, der hævder at vi skal have langt større fokus på at rense lever og galdeblære selv. Det er en kompakt bog, der kommer rundt om mange emner, så læseren kan med fordel nok springe til de kapitler, der er interessante.