Bøger / faglitteratur / biografier

Emilio : en dansk general i Mexico


Beskrivelse


Historien om Edvard Emil Langberg (1810-1866), som efter faderens død må afbryde sine studier og i 1834 rejser til Mexico. Her får Emil jobbet med at opmåle byen Matamoros - et job, der baner vejen for en karriere i den mexicanske hær, hvor han ender som general.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2019

af

af

Rikke Bruun

d. 22. jan. 2019

I 1834 rejser Emil Langberg fra København til Mexico, hvor han ender som general i den mexicanske hær under krigen med USA. For læsere med interesse i danske historiske personer.

I bogen fortælles historien om Edvard Emil Langberg (1810-1866), som efter faderen død må stoppe sine studier og i 1834 rejser til Mexico, hvortil hans storebror Ludvig tidligere er flygtet. På dette tidspunkt var Mexicos udstrækning større end i dag og den europæiske indflydelse i landet gjorde, at det blev opfattet mere civiliseret end det mere vilde "Amerika". I Mexico får Emil jobbet med at opmåle byen Matamoros - et job, der baner vejen for en ansættelse i den mexicanske hær, hvor Emil ender som general. I privatlivet fik Emil en datter, og der findes i dag en lang række efterkommere efter Emil i Nordamerika. Forfatteren har igennem mange år researchet på Emils historie både i danske og i mexicanske kilder herunder familiens breve, og langsomt har han stykket Emils historie sammen.

Beretningen om Emil og hans liv både i Danmark og i Mexico giver liv til en historisk tid, hvor det fx tog flere timer bare at krydse Lillebælt.

Ole Sønnichsens bog One dollar man, 2019 beretter historien om William Knudsen, som rejste til USA i 1900 og skabte sig en karriere, der første frem til en vigtig position i den amerikanske hær under 2. verdenskrig.