Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

En afrikaner i Grønland


Beskrivelse


Den afrikanske forfatters oplevelser og iagttagelser fra 1960'ernes Grønland, hvortil han nåede efter en 7 år lang rejse.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lone Thaarup

d. 18. dec. 2018

Forf., som er fra Togo, voksede op i en traditionel familie og ville vel have fået en tilværelse som sine fællers, hvis ikke to ting var sket: dels faldt han ned fra en høj kokospalme, delsfandt han under sin rekreation en bog om Grønland. Han blev straks grebet af tanken om dette land uden slanger. Bogens 1. del handler om hans utallige besværligheder med at nå frem til G. Da hanskal arbejde sig frem, er det en omstændelig affære, men efter 7 års stræben står han en dag på kajen i Julianehåb. Opholdet kommer til at vare i 15 måneder, og i den periode oplever han denberømte gæstfrihed på hele vestkysten. Hos de dårligst stillede oplever han den største gæstfrihed, og overalt møder han selv omgivelserne med åbent sind og vilje til at leve helt på de lokalebetingelser. Meget er han kritisk overfor, fx. spiritusmisbruget, men han er aldrig fordømmende. Hans baggrund og modtagelighed gør dette til en grønlandsbeskrivelse med en usædvanlig synsvinkel.Ill. med få turistfotos.Anbefales varmt til alle voksenudlån.


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2005

af

af

Kirsten Katholm

d. 16. nov. 2005

Forfatteren begav sig som en ung mand på 16 år ud på en rejse fra sit hjemland, Togo i Vestafrika, mod eskimoernes land, Grønland, som han havde læst en bog om. Han ankom til målet i 1965 efter en lang rejse, der kom til at vare i syv år. Han opholdt sig på Grønland i det næste halvandet år og rejste så tilbage til Afrika, hvor han begyndte at holde foredrag om Grønland og bosatte sig senere i Paris. I 1981 udgav han sin personlige beretning om forhistorien til sin rejse og om sit ophold på Grønland. Heri beskriver han sit møde med et for ham meget anderledes land og natur, hvis kultur viste sig alligevel at have meget til fælles med den kultur han kom fra. En åbenhjertig og naturlig fortælling om hans personlige oplevelser med folket og livet i Grønland for næsten fyrre år siden. Beretningerne er skrevet af en forfatter, der var i stand til med et kærligt og ungt sind at opleve og senere formidle sine oplevelser. I denne udgave er der indsat nogle sider med sort/hvide fotos fra hans ophold. Bogen har et nyt forord af forfatteren: "Hvordan Grønland har formet mit liv" om hans kærlighed til Grønland og om hvad dette ophold kom til at betyde for hans videre liv. Bogen giver læsere af i dag et interessant historisk tidsbillede fra Grønland, og kan indgå i genren "oplevelser fra Grønland".


Fyens stiftstidende

d. 3. maj 1983

af

af

Jørgen Aldrich

d. 3. maj 1983


Land & folk

d. 4. jan. 1983

af

af

Villy Karlsson

d. 4. jan. 1983


Information

d. 15. dec. 1982

af

af

Palle Koch

d. 15. dec. 1982


Weekendavisen

d. 18. mar. 1983

af

af

Jacques Berg

d. 18. mar. 1983


Jyllands-posten

d. 15. dec. 1982

af

af

P. K. Schou

d. 15. dec. 1982


Aarhuus stiftstidende

d. 3. maj 1983

af

af

C. J. S

d. 3. maj 1983