Bøger / faglitteratur / biografier

En bid af paradis : Bjørn Wiinblad og hans tid


Beskrivelse


Om den danske kunstner Bjørn Wiinblad (1918-2006), gennem beskrivelse af hans kunstneriske gennembrud og udvikling, anerkendelse i udlandet og tendenser i samtiden.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2018

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 20. aug. 2018

Kunst eller kitsch? Alle kender Bjørn Wiinblads naivistiske motiver, og i dette velresearchede værk får vi også kendskab til hans karriere og samtid. Kunstinteresserede vil finde fornøjelse i denne flot illustrerede coffee table book.

"Unika i mængder" skrev en avis om Bjørn Wiinblad, multikunstneren, der bl.a. lavede keramik, skrev børnebøger og tegnede plakater. Her får vi en gennemgang af Wiinblads karriere og samtid. Vi begynder kronologisk med hans ungdom og kunstneriske gennembrud. Vi hører om hans forhold til Orienten, om hans succes og anerkendelse i bl.a. Japan og USA - og hvorfor han aldrig nåede samme anerkendelse herhjemme. Et kapitel behandler ændringen i boligindretning i efterkrigstiden og hvilken indflydelse dét har på modtagelsen af hans brugskunst. Sidst giver tre nutidige kunstnere, bl.a. Tal R, deres bud på, hvilken slags kunstner Wiinblad var.

Kvadratisk som en LP-plade og med en smuk, farvestrålende forside i lærred, tiltrækkes man straks af bogen. Til trods for meget namedropping og referencer til kunstmiljøet, kan den sagtens læses af menigmand. De lidt tungere beskrivelser af samtiden løftes af snakkesalige anekdoter om fx Wiinblad-samlere gennem tiden.

Bjørn Wiinblad - en livs kunstnerBjørn WiinbladBjørn Wiinblad - en livs kunstner fra 2016 minder om nærværende, men har mere fokus på Wiinblads liv. Bjørn Wiinblad er et udstillingskatalog, men med artikler om hans liv og værk - en livs kunstner fra 2016 minder om nærværende, men har mere fokus på Wiinblads liv. er et udstillingskatalog, men med artikler om hans liv og værk - en livs kunstner fra 2016 minder om nærværende, men har mere fokus på Wiinblads liv. Bjørn Wiinblad er et udstillingskatalog, men med artikler om hans liv og værk .


Kristeligt dagblad

d. 24. okt. 2018

af

af

Lisbeth Bonde (f. 1956)

d. 24. okt. 2018


Jyllands-posten

d. 18. nov. 2018

af

af

Tom Jørgensen (f. 1963-08-04)

d. 18. nov. 2018


Politiken

d. 11. sep. 2018

af

af

Peter Michael Hornung

d. 11. sep. 2018Informationer og udgaver