Alle med tilknytning til eller interesse for danskfaget i folkeskolen, er målgruppe for denne bog. Bogen kan læses som en historisk gennemgang fra ende til anden, men vil også være velegnet som grundlag for studiekredse og seminariearbejde.
En af de helt store personligheder indenfor danskfaget i Danmark, har her gjort et fantastisk værk, hvor hun har beskrevet sammenhængen i danskfagets historie i et helt århundrede. Hovedvægten er lagt på arbejdet med litteratur i danskfaget på bekostning af andre sider af faget. Bogen er inddelt i tre hovedafsnit 1900-1958, 1958-76 hvor bl.a. et af udgangspunkterne er en undervisning med udgangspunkt i elevernes udvikling, 1976-95 "Dansk 76", og dansklærerens stigende socialpædagogiske arbejde. Afslutningsvis udtrykkes en bekymring for faget, som i stigende grad topstyres via kravene om målbare kundskaber og færdigheder på bekostning af det eksperimenterende og udefinerlige. Bogen er velskrevet, der er ingen "omveje", man kommer straks til budskabet. Forfatteren fører os helt ned i undervisningen, og præsenterer derved tidernes forskellige læringssyn fx i afsnittet dækkende perioden 1900-1958, hvor der fortælles om emneundervisningens påbegyndelse i 7 kl.
Der findes ikke noget tilsvarende, som er så detaljeret og som kommer helt ned i undervisningen.
Fortidens betydning for forståelsen af nutiden og dermed muligheden for et kvalificeret bud på fremtiden er indiskutabel - hvilket denne bog er et levende bevis på.