Bøger / skønlitteratur / roman

En gud i ruiner


Beskrivelse


Om Teddy Todd, en elskelig mand, der har sin glansperiode som RAF-pilot under 2. verdenskrig, men som i ægteskabet og i forholdet til datteren har trukket det korte strå.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2015

af

af

Helle Winther Olsen

d. 15. okt. 2015

En roman i topklasse om bombepiloter, krig og kærlighed og livet i en noget usædvanlig britisk familie - under og efter det store syndefald: 2. verdenskrig. Til alle læsere, der holder af at kunne sige: sikke en rig roman!.

Forfatteren kalder bogen en ledsageroman til sin Liv efter liv om Ursula Todd der levede sit liv om og om igen. Her er det imidlertid broren Teddy Todd der er hovedpersonen. Han overlevede imod alle odds 2. verdenskrig som RAF pilot i de berømte Halifax maskiner og vender hjem til sin barndomselskede Nancy. Deres fælles liv smadres af den hemmelighed, Nancy bærer, og i det hele taget går tiden efter 1945 ikke som man kunne ønske for den rare Teddy. Bogen strækker sig helt frem til nutiden og følger både den vrede, forbitrede datter Viola og børnebørnene, som i den grad har brug for en ansvarlig morfar.

Der er så meget overskud i denne vidunderlige roman. Sproget, persongalleriet, kompositionen og en ærkebritisk humor former en dejlig læseoplevelse, formidlet rigt og levende. Atkinson bliver bedre og bedre, samtidig med at hun udfordrer og leger med den traditionelle romankomposition. Men suspensen holdes stramt til det sidste, hvor alt åbenbarer sig. En selvstændig fortsættelse, som uden tvivl får nye læsere til at ville læse mere om den ekstraordinære familie.

Umiddelbart lettere end Liv efter liv, hvor temaet reinkarnation vil kunne hæmme nogle læsere.


litteratursiden.dk

d. 9. nov. 2015

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 9. nov. 2015

Den selvstændige fortsættelse af ’Liv efter liv’ beskriver hjerteskærende og ekstremt levende tiden og skæbnerne efter 2. Verdenskrig. Atkinson bevæger og overbeviser igen. Med denne roman og forgænge...


Weekendavisen

d. 29. jan. 2016

af

af

Katinka Bruhn

d. 29. jan. 2016