Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En historie om seks søstre


Beskrivelse


En historie om seks søstre i begyndelsen af 1900-tallet. Om livet på landet, fattigdom, sygdom, hårdt arbejde og uretfærdigheder, men også om dejlige baller, smukke kjoler og skarnsstreger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2009

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 21. aug. 2009

Historien om de seks søstre er en illustreret oplæsningsbog og kan læses højt både hjemme og i indskolingen. Fra 6 år.

Hverken forfatter eller illustratorer behøver nogen præsentation. De er en del af eliten i dansk børnebogsproduktion, og denne udgivelse oser af de involveredes kærlighed til det at lave en lækker børnebog. Louis Jensen fortæller her i en blanding af roman- og historieskrivning, sin mors og hendes søskendes historie. Som ramme har han brugt sine besøgsinterviews hos sin gamle mor og hendes nulevende søstre. Vi hører om livet på landet, fattigdom, sygdom, hårdt arbejde og uretfærdigheder, men også om dejlige baller, smukke kjoler og skarnsstreger a la Emil. Vi hører sågar om, at Louis' morfar højst sandsynligt havde en affære med enken fra den store gård. I vanlig stil beskriver LJ, så vi kan se, lugte, smage og høre livet på Horsens-egnen dengang i begyndelsen af 1900-tallet. Samspillet mellem Brøggers kendte streg og Lundéns grafik er et scoop og passer perfekt til Louis Jensens lidt Lindgrenske stemning i bogen.

Der er ikke meget om slægtshistorie for børn. Det der kommer nærmest er Oldemors hatteæske af Nils Hartmann fra 2000. De er dog til lidt ældre børn.

Slægtshistorier for børn er ikke almindelige, men når Louis Jensens mor fortæller om dengang i det gamle Jylland, kan man ikke lade være med at høre efter. En bog der vil glæde alle som læser og lytter.