En samling af artikler og forelæsninger af den amerikanske forfatter Siri Hustvedt. Meget relevant for kunstnere, psykologer og forskere, der er optaget af kønsaspekter og gabet mellem naturvidenskabelige og humanistiske fag.
Siri Hustvedt, der netop har været et af hovednavnene på årets Louisiana Literature, er ved siden af sit skønlitterære forfatterskab også en meget aktiv og indsigtsfuld forelæser på universiteter verden over. Hun kalder sig selv "den evige outsider, der kigger ind i mange forskellige fag ...", og "jeg kan ofte få øje på det, som eksperterne ikke stiller spørgsmålstegn ved". I artiklerne skriver hun fx om hjerneforskning, kønskamp, psykologi, selvmord, kunst, film og litteratur og behandler eksempelvis Kierkegaard, Knausgård, Wim Wenders, Mappletorpe, Anselm Kiefer.
Hustvedt skriver interessant og elegant med mange udfordrende spørgsmål, fx hvorfor mænd ikke læser romaner af kvinder. De vil ikke underkaste sig en kvindelig autoritet, giver Hustvedt igen, og således udfordrer hun på mange måder gængs vanetænkning, og det er spændende læsning.
På dansk grund var Peter Bastian som fysiker og musiker også en lignende tværfaglig bølgebryder, der i sine bøger, fx Ind i musikken, brugte sin naturvidenskabelige basis til en forståelse af det kunstneriske i musik.