Bøger / faglitteratur

En lille bog om opera


Beskrivelse


Instruktøren Kasper Holten (f. 1973) fortæller om sin fascination ved operakunsten og kommer med eksempler på sit arbejde som iscenesætter og operachef.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2018

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 21. feb. 2018

Instruktøren Kasper Holten fortæller om sin fascination ved operakunsten og kommer med eksempler på sit arbejde som iscenesætter og operachef. Et must for de operaelskere, der allerede er "faldet i gryden", men også nybegyndere udi i opera vil her finde masser af inspiration.

Instruktøren Kasper Holten ønsker i sin bog at svare på de mange spørgsmål, han ofte får om opera. Her peger han fx på den menneskelige stemme, der kan udtrykke alle tænkelige følelser, men som vi almindeligvis kun bruger til tale. For Holten er opera "et kraftværk af fantasi", når sangere, musikere og publikum lever sin ind i forestillingen, og han beskriver, hvor mange år og hvor mange hænder en opera gennemgår inden premieren. Men det er det hele værd, for opera kan nemlig "træne menneskers empati, deres evne til at leve sig ind i andre mennesker. Det er derfor, jeg laver opera". De musikeksempler, der bruges i bogen, kan findes som en playliste på Spotify.

Bogen stråler af begejstring og glæde over operakunsten, og Kasper Holten forstår at smitte sin læser, for det er en stor fornøjelse at læse hans gode historier om operaens forførende kunst. Må Holtens bog finde mange, nysgerrige læsere.

En anden begejstret operaformidler er Henrik Engelbrecht, der fx har skrevet Opera i øjenhøjdeCarmen. Mange af Holtens iscenesættelser er udgivet på DVD, senest Carmen fra Bregenz FestspilleneEn anden begejstret operaformidler er Henrik Engelbrecht, der fx har skrevet Opera i øjenhøjde. Mange af Holtens iscenesættelser er udgivet på DVD, senest fra Bregenz Festspillene.


litteratursiden.dk

d. 23. apr. 2018

af

af

Erling Lykke

d. 23. apr. 2018

Kasper Holtens lille bog om opera er en let, men alligevel grundig, indføring i operaens verden, spækket med playlister. En praktisk og fin håndbog for den forudsætningsløse. Lad det være sagt med det...


Politiken

d. 11. mar. 2018

af

af

Thomas Michelsen

d. 11. mar. 2018


Kristeligt dagblad

d. 5. apr. 2018

af

af

Eva Hvidt

d. 5. apr. 2018


Jyllands-posten

d. 11. mar. 2018

af

af

Henrik Lyding

d. 11. mar. 2018


Berlingske tidende

d. 14. mar. 2018

af

af

Søren Schauser

d. 14. mar. 2018


Weekendavisen

d. 28. mar. 2018

af

af

Peter Johannes Erichsen

d. 28. mar. 2018