Bøger / faglitteratur

En mand af få ord


Beskrivelse


Gennemgang af en række danske mordsager og drabsefterforskninger fra perioden 1902-1961.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juli 2020

af

af

Lars Ovesen

d. 13. juli 2020

Er du til danske kriminalhistorier fra starten af 1900-tallet til starten af 1960'erne? Så er denne bog lige noget for dig. Læs blandt andet om mordere, pyromaner, samt tyveknægte og andet godtfolk på den forkerte side af loven. For læsere af danske kriminalhistorier.

Bogen startes med en ganske kort indledning hvor forfatteren beskriver, hvad man kan løbe ind i under læsningen. Herefter følger 29 danske kriminalhistorier. Bogen er kronologisk opbygget startende med et mord i Hjortshøj i 1902 og herefter går det ellers derudaf med brandstiftelse, tyveri og mord, med afslutning i Aarhus i 1961. Læs blandt andet om etableringen af rejseholdet, om sporsikring, om politiets største triumfer, men også om amatøragtige politifolk, og hvad der drev datidens kriminelle.

Nu har jeg brugt nogle timer i selskab med bogen og er blevet glimrende underholdt, og har fået et indblik i datidens efterforskning. Teksten er velskrevet og medrivende og man føler sig, til tider, som fluen på vægen under efterforskningen. Ydermere så er det sjovt at læse om datidens kriminelle og deres, mere eller mindre, vellykket meritter.

For yderligere danske kriminalhistorier se forfatterens tidligere: Lille EdithForbrydere og forbrydelser der behandler samme periode eller se fx Forbrydere og forbrydelserFor yderligere danske kriminalhistorier se forfatterens tidligere: Lille Edith der behandler samme periode eller se fx .


Århus Stifts årbøger

Bd. 103 (2020)

af

af

Kenn Tarbensen

Bd. 103 (2020)