Bøger / faglitteratur / erindringer

En rejse gennem bly og græs : erindringer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Skuespilleren Bodil Jørgensen (f. 1961) fortæller om sin barndom, om sine år på skuespillerskolen, om sin karriere, familie, ægteskab og skilsmisse, sin tro og værdier, og ikke mindst om at holde fast i livskraften, da hun kom ud for en voldsom ulykke under en filmoptagelse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 10. nov. 2014

Den folkekære og populære Bodil Jørgensen fortæller om sit liv, både som den kendte skuespiller hun er, men også om det, som har værdi for hende som privatperson. Henvender sig meget bredt.

Dorte Kvist har haft mange samtaler med Bodil Jørgensen, og ud af det, er der kommet en bog, som fortæller både om privatpersonen og om skuespilleren. Bodil Jørgensen fortæller om sin barndom, forholdet til forældrene, og familie og børn og den svære skilsmisse, om hendes mange tanker om bl.a. sin tro og om at holde fast i det, der virkelig betyder noget. Bodil Jørgensens repertoire spænder vidt, fra teater og film, fra IdioterneHvidsten GruppenRytteriet, over Hvidsten Gruppen til rollen som den sønderjyske kvinde i Rytteriet. Bogen er illustreret med private fotos og fotos af nogle af hendes mange roller. Dorte Kvist er medforfatter på flere bøger, bl.a. om Bubber og Rikke NielsenDorte Kvist har haft mange samtaler med Bodil Jørgensen, og ud af det, er der kommet en bog, som fortæller både om privatpersonen og om skuespilleren. Bodil Jørgensen fortæller om sin barndom, forholdet til forældrene, og familie og børn og den svære skilsmisse, om hendes mange tanker om bl.a. sin tro og om at holde fast i det, der virkelig betyder noget. Bodil Jørgensens repertoire spænder vidt, fra teater og film, fra Idioterne, over til rollen som den sønderjyske kvinde i Rytteriet. Bogen er illustreret med private fotos og fotos af nogle af hendes mange roller. Dorte Kvist er medforfatter på flere bøger, bl.a. om Bubber og Rikke NielsenDorte Kvist har haft mange samtaler med Bodil Jørgensen, og ud af det, er der kommet en bog, som fortæller både om privatpersonen og om skuespilleren. Bodil Jørgensen fortæller om sin barndom, forholdet til forældrene, og familie og børn og den svære skilsmisse, om hendes mange tanker om bl.a. sin tro og om at holde fast i det, der virkelig betyder noget. Bodil Jørgensens repertoire spænder vidt, fra teater og film, fra Idioterne, over Hvidsten Gruppen til rollen som den sønderjyske kvinde i . Bogen er illustreret med private fotos og fotos af nogle af hendes mange roller. Dorte Kvist er medforfatter på flere bøger, bl.a. om Bubber og Rikke Nielsen.

Bodil Jørgensens bog er meget underholdende og tankevækkende, og jeg synes, jeg som læser kommer tæt på personen, og det hun står for. Selvfølgelig er der også noget om ulykken sommeren 2014. Vi får her Bodil Jørgensens egen beretning om, hvad der skete, og hvad den har betydet for hende. En meget sympatisk bog om en meget sympatisk og tænkende person.

Bodil Jørgensen har tidligere været involveret i en alvorlig togulykke, som beskrevet i De overlevendeBuster LarsenPoul Reichhardt. Af nyere skuespillerbiografier har vi bl.a. Buster Larsen og Poul ReichhardtBodil Jørgensen har tidligere været involveret i en alvorlig togulykke, som beskrevet i De overlevende. Af nyere skuespillerbiografier har vi bl.a. og Poul ReichhardtBodil Jørgensen har tidligere været involveret i en alvorlig togulykke, som beskrevet i De overlevende. Af nyere skuespillerbiografier har vi bl.a. Buster Larsen og .


Berlingske tidende

d. 31. okt. 2014

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 31. okt. 2014


Teater-et

Nr. 172 (2015)

af

af

Anne Liisberg

Nr. 172 (2015)