Bøger / skønlitteratur / spænding

En skrøbelig sandhed


Beskrivelse


I 2008 deltager en britisk embedsmand i en antiterroraktion på Gibraltar. Tre år senere får han nys om, at aktionen absolut ikke forløb som planlagt. Sammen med en ministersekretær sætter han sig for at udrede, hvad der egentlig skete. Men de møder hård modstand fra egne rækker.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2013

af

af

Michael Olsen

d. 19. apr. 2013

Bogen En skrøbelig sandhed er for fans af John le Carré, men spændingsromanen kan også læses af andre, der kan lide historier, som fortæller om diplomatiets og storpolitikkens mørke bagsider.

I år er det 50 år siden John le Carré debuterede som romanforfatter. Han er still going strong, hvilket bevises med denne nye spændingsroman, der er spændende og skrevet på en måde, så man virkelig føler sig hensat til at være en usynlig tilskuer til intrigerne og rænkespillene i diplomatiets og storpolitikkens verden. I 2008 deltager en embedsmand i en antiterroraktion på Gibraltar, hvor han skal være det britiske forsvarsministeriums øjne og ører. Aktionen er en succes og målet bliver fanget. Men tre år senere får embedsmanden nys om, at aktionen ikke var en succes faktisk tværtimod, og han må nu sammen med en ministersekretær forsøge at opklare, hvad der virkelig skete. Men flere politikere, ministerier og private aktører har store interesser i, at sandheden forbliver skjult.

Har man læst alt af John le Carré, heriblandt hans roman Den standhaftige gartner, 2001, der kan minde lidt om En skrøbelig sandhed, så vil bøger af vores egen Leif Davidsen eller Len Deighton måske kunne være interessante alternativer.

John le Carré er still going strong, og En skrøbelig sandhed, er spændende og skrevet på en måde, så man virkelig føler sig hensat til at være en usynlig tilskuer til intrigerne og rænkespillene i diplomatiets og storpolitikkens verden.


litteratursiden.dk

d. 11. sep. 2013

af

af

Beth Høst

d. 11. sep. 2013

Den gamle mester i agent-genren er absolut ikke forældet. ’En skrøbelig sandhed’ er en vedkommende fortælling om magtens evne til at skjule sandheden. Der er slow-food , og så er der slow-thrillere ...


Politiken

d. 11. maj 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 11. maj 2013


Jyllands-posten

d. 10. maj 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. maj 2013


Berlingske tidende

d. 11. maj 2013

af

af

Jan Hedegaard

d. 11. maj 2013


Weekendavisen

d. 8. maj 2013

af

af

Lars Bukdahl

d. 8. maj 2013