Bøger / faglitteratur / opskrifter

En sund start - på et godt liv : babymad med god samvittighed


Beskrivelse


Opskrifter på spædbørnsmad tilberedt i mikroovn. Samt forslag til daglig måltidsfordeling og emner som næringsstoffer og børns smagssans. Opskrifterne er opdelt i aldersgrupper.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2011

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 22. feb. 2011

Til nybagte forældre og andre, der skal lave mad til babyer.

Her er bogen om babymad tilberedt i mikroovn. Det er nemt, sundt og bekvemt. Mikroovnen gør processen med at lave maden enklere, da man her kan lave små portioner ad gangen. Bogen er opdelt i fem dele: Del et handler primært om brugen af mikroovn, samt hvilket udstyr mv. der kræves. Del to fortæller om næringsindholdet i maden. Del tre omhandler overgangskosten, fra mælk til måltider samt kostforslag og måltidsfordeling. Del fire er opskrifter opdelt i 4-6 måneder, 6-9 måneder og 9-12 måneder. For hver aldersinddeling findes en indholdsfortegnelse forrest i kapitlet. Femte og afsluttende del er primært en sæsonguide, hvor man i skemaform kan finde årstidernes frugt og grønt. Bogens hoveddel, opskrifterne, er enkle og nemme at gå til. Der er for hver opskrift en boks, hvor man selv kan udregne tilberedningstiden i egen mikroovn (udregningsformlen forklares forståeligt på side 12). Forfatteren er uddannet økonoma og professionsbachelor i ernæring og sundhed. Hun er selv mor til en 3-årig og har primært lavet denne bog, fordi der ikke findes andre bøger med spædbørnsmad fremstillet i mikroovn på dansk.

Der findes adskillige bøger om mad til spædbørn. De fleste er både mere informative og omfangsrige end denne. Dog er der ingen, der har mikroovnen som foretrukken tilberedningsmetode.

God, enkel og anvendelig bog om babymad tilberedt i mikroovn.