Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En tot hår


Beskrivelse


Sif går tur med sin kat sammen med Søs. De møder Dan, og han siger, at Sif ser dum ud, fordi hendes hår ligner kattens pels. Sif bliver ked af det. Hvad mon hun så gør?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2019

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 28. jan. 2019

Sif og Søs går tur med sifs kat. De møder Dan. Han driller Sif med, at hun har hår som sin kat. Læs bogen og find ud af, hvad der så sker. Kan læses, hvis man er 6-7 år.

Da Sif og Søs er ude at gå tur med Sifs kat, møder de Dan, som driller Sif. Han siger, at hun ser dum ud, fordi han synes, at hendes hår ligner hendes kats pels. Sif bliver ked af det, og da hun kommer hjem, beslutter hun sig for at gøre noget ved sit hår. Der er illustrationer i farver på alle sider, og teksten er sat op øverst på hver side. Bogen har hårdt omslag, og der er opgaver til bogen på forlagets hjemmeside. Bogen er i serien "ABC-lydret", som er delt ind i tre niveauer, A,B,C. Denne er niveau B, som indeholder ord på højst tre bogstaver.

Fin lille historie, som de fleste børn vil kunne genkende. Det er en kunst at skrive en god og vedkommende historie, med ord på højst tre bogstaver, men her er det lykkedes fint. Illustrationerne hjælper med til at forstå teksten, og fortæller det, der ikke står, fx bruges ikke ordet saks, men på illustrationen kan man se, at Sif har en saks i hånden.

En anden lydret historie i samme sværhedsgrad er fx Al er rå. Den handler også om venner og drilleri. Den er i serien "Læs Lydret".