Bøger / skønlitteratur / roman

En uskyldig familie


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fra en oprørsk opvækst i en venstreorienteret sydfynsk familie opnår Frederik succes på det brølende finansmarked i USA. Drømmen er opnået, men usikkerhed, skyldfølelse og tvivl i forhold til forældre og søskende lægger sig som en spændetrøje omkring ham.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2016

af

af

Helle Winther Olsen

d. 8. dec. 2016

Med finansmanden Frederik i centrum spindes en stærk og sorgfuld familiehistorie, der udspringer i Svendborg og går via internationale finansmarkeder til velhaver-Hellerup. En stor roman med appel til både mandlige og kvindelige læsere.

Hippieparret Jytte og Holger flytter til Svendborg i 1970'erne - hun udadvendt, stærk, omsorgsfuld - han introvert, eneboer og kanaliserer al sin energi i biodynamisk landbrug på Drejø. Tre børn får de som resultat af de nøjagtig tre gange, de har sex. Men den frie opvækst og de løse bånd til forældrene skaber problemer for de tre søskende Frederik, Lene og Jacob - især for deres evne til at skabe relationer i kærlighed og i livet som sådan. Frederik i rollen som finansmand, Lene som præst og Jacob som livsuduelig.

Stærke kvinder og svagere mænd forplanter sig til kraftfuld og tankevækkende læsning. Katrine Marie Guldager formår med sin særlige, kommenterende skrivestil at skrive sine personer dybt ind i læseren. Romanen rummer fine iagttagelser af relationer mellem mennesker og vægter spørgsmål om ansvar og skyld. Lægger man dertil beskrivelsen af de internationale finansmarkeder fra 1990'erne til nutiden, har man billedet af en tematisk original roman.

Læserne vil også sætte pris på Kirsten Thorups Erindring om kærlighedenFolkets skønhed og Merete Pryds Helles Folkets skønhed om opvækst og familie og de spor, man ikke kan slippeLæserne vil også sætte pris på Kirsten Thorups Erindring om kærligheden og Merete Pryds Helles om opvækst og familie og de spor, man ikke kan slippe.


litteratursiden.dk

d. 15. feb. 2017

af

af

Anne Juul Andersen

d. 15. feb. 2017

Velskrevet familiedrama. Romanen fortæller historien om det moderne menneskes evige kamp for at finde meningen med livet og samtidig forstå og forlige sig med sit ophav. På forsiden af ’En uskyldig fa...


Jyllands-posten

d. 6. jan. 2017

af

af

Erik Svendsen

d. 6. jan. 2017


Politiken

d. 6. jan. 2017

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 6. jan. 2017


Berlingske tidende

d. 14. jan. 2017

af

af

Eva Pohl

d. 14. jan. 2017


Kristeligt dagblad

d. 5. jan. 2017

af

af

Lars Handesten

d. 5. jan. 2017


Information

d. 14. jan. 2017

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 14. jan. 2017


Børsen

d. 6. jan. 2017

af

af

Line Rasmussen

d. 6. jan. 2017