Essays om at finde den gyldne middelvej, mestre selvbeherskelse og være mere åben overfor de mennesker, vi ikke forstår. Bogen kan læses af alle, der ønsker at undersøge, hvilke konsekvenser coronakrisen har haft.
Bogen er inddelt i 5 dele. Den første del er en introduktion til bogen, mens de tre midterste dele kredser om overophedning i forskellige forhold: Vores forhold til naturen, forhold mennesker imellem og forholdet til os selv. Det er overvejelser om stress og udbrændthed igennem hele livet, fra barn til voksen, og om at føle de mange muligheder, verden stiller til rådighed som stressende og frihedsbegrænsende. Det er beskrivelser af menneskets bevægelse væk fra universelle værdier til fokus på individuelle følelser. Stefan Hermann påpeger, at vi i stigende grad bekymrer os om klimaet, men at mennesket aldrig har færdes så lidt i naturen som nu. Bogens sidste del beskriver coronanedlukningen som en pause fra verden og en gylden mulighed for erkendelse.
Forfatteren rammer med disse essays fint ned i vores tid, hvor meget handler om vækst, effektivitet og individet. Hermann bruger sine erfaringer fra Covid-19 pausen fra den hektiske verden til bl.a. at stille sine læsere disse spørgsmål: Kan vi finde glæden i begrænsning, den gyldne middelvej og et langt mere kompromissøgende forhold til andre mennesker?.
Om coronakrisens påvirkning af vores samfund findes fx Det epidemiske samfund.