Vi evaluerer som aldrig før. Alle oplevelser, alt arbejde, alt liv skal analyseres og kommenteres - med mistillid og stress til følge. I tre essays stilles der, med faglig indsigt og filosofiske vinkler, skarpt på tendensen især inden for uddannelsessektoren. Til læsere der søger et forsvar for fagligheden.
Steen Nepper Larsen, lektor i uddannelsesvidenskab på Danmarks Pædagogiske Universitet, skriver i disse 3 essays om evauleringstendensen og evidenskulturen i samfundet. Nepper Larsens ærinde er at klargøre de konsekvenser, som evaluerings- og evidenstænkningen har for menneskers liv. Bedømmelse og kontrol er kodeordene, hvor værktøjer til optimering og effektivisering ender med at blive overvågningsværktøjer, der skaber processer for en form for selviscenesættelse, hvor fagligheden kommer i anden række. Bogen byder på begrebsafklaringer og analyser, der udstiller bl. a. evidenspolitikkens taktikker til fremstilling af sig selv som sandhed. Vor higen efter konstant kontrol ser Nepper Larsen, som førende til mistillid, rådvildhed og udvejsløshed.
Nepper Larsen stiller med faglig skarphed ind på dokumentationspres og evalueringstvang, i en form der benytter sig af aforismer med inspiration fra Adorno. Der skæres ind til benet, og der gives ikke ved døren, til gengæld får man en ekstrem gennemtænkt samfundsdiagnose.
Er der evidens for evidens?MetermålssamfundetKampen om evidens, Metermålssamfundet og Kampen om evidens tages emnet ligeledes under behandlingEr der evidens for evidens?, og Kampen om evidens tages emnet ligeledes under behandlingEr der evidens for evidens?, Metermålssamfundet og tages emnet ligeledes under behandling.