Bøger / faglitteratur

En visuel guide til gode studievaner


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Sådan lærer vi ; Forberedelse og målsætninger ; At søge og arbejde med information ; Onlinestudier ; Repetitionsteknikker ; Eksamensmetoder ; Angsthåndtering ; Referencer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 15. aug. 2017

Håndbog til gode studievaner, så du kan studere effektivt og stressfrit. Bogen kan anvendes fra og med ungdomsuddannelserne.

Bogen indledes med et kort afsnit om, hvordan hjernen fungerer, og hvorfor der er brug for studieteknik. Der er guides til at finde motivationen til at studere og engagere sig positivt i undervisningen, både på klassen men også selvstudiet. Der er gode råd til sundhed, der optimerer indlæring, mens der også sættes fokus på at finde og bevare den positive indstilling til studierne. Der gives eksempler på, hvordan man planlægger sig ud af store opgaver. Afsnittet, "At søge og arbejde med information", indeholder gode råd til at bruge biblioteket og lære at vurdere information kildekritisk samt tage gode noter. Der gennemgås en række teknikker, der skal lette og effektivisere indlæring, fx repetitionskort, mindmaps og husketeknikker. Der er gode råd til at gå til eksamen, både mundtligt og skriftligt, og samtidig råd til at håndtere eksamensangst. Bogen afsluttes med hjælpemidler fx et tidshjul, målsætningsskema og tjeklister.

Bogen når godt omkring de forskellige aspekter ved at studere. Der er god hjælp til den flittige studerende, men også motivation til dem, der har brug for et skub i den rigtige retning. Der findes teknikker, der kan tilpasses den enkelte studerende.

Der findes en del bøger om studievaner, og fx guider Studieliv uden stress også til en sund livsstil for at opnå den optimale læring.