Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Endnu en Katherine


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Hele nitten gange er nørdede Colin blevet droppet af en Katherine. Men hvorfor? Det beslutter han at lave en matematisk formel for. Livet er bare ikke altid til at sætte i en formel.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2015

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 13. apr. 2015

Den nørdede Colin Singleton er blevet droppet hele nitten gange af piger ved navn Katherine. Men hvorfor? Det beslutter han sig for at finde ud af. En indviklet kærlighedshistorie for læsere fra 14 år.

Colin er tidligere vidunderbarn og vild med anagrammer. Men det med piger har han sværere ved. Da han for 19. gang er blevet droppet, beslutter han sig for at lave en matematisk formel, som kan beskrive, hvordan forhold udvikler sig. Han og den ligeså kiksede ven Hassan kører ud i det blå og havner i en lille by, hvor de får husly og et lille job hos en kvindelig direktør. I huset bor også direktørens datter, og mens Colin har travlt med sin kærlighedsteori, opstår der følelser, som ikke lader sig mase ind i en formel. Det er måske slet ikke så let at forudse fremtiden. Den omfangsrige roman er spækket med fodnoter, diagrammer og formler. Romanen af den populære forfatter er udgivet i USA i 2006.

En sprogligt sikker men også langtrukken roman, hvor der reelt sker meget lidt, og personerne mest snakker og tænker sig gennem handlingen. Jeg må indrømme, at jeg hurtigt kom til at kede mig og også blev irriteret på de mange anagrammer og formler. Ideen med at lave en formel er sjov og nørdet, men fans af forfatterskabet bliver nok lidt skuffede.

Den nørdede Colin er en typisk John Green helt, som vi kender fra Gåden om AlaskaPaper towns og Paper townsDen nørdede Colin er en typisk John Green helt, som vi kender fra Gåden om Alaska og .


Berlingske tidende

d. 9. maj 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 9. maj 2015


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 5 (2015)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 68, nr. 5 (2015)