Bøger / faglitteratur / erindringer

Engang var skibene af træ og et søkort var af papir


Beskrivelse


Forfatterens personlige beretninger om livet som fritids og -kapsejler igennem næsten 70 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2016

af

af

Birgit Hald

d. 7. apr. 2016

Sejlererindringer fra mere end 50 år med lystsejlads. Hvis du kan lide underholdende historier om fritidssejlads på de vilde vover, er bogen lige noget for dig.

I første del beskriver Hans Villund (HV) sine første sejlbåde af træ, turene på Øresund, kapsejladser og klublivet i Sejlklubben Sundet. I anden del flytter HV til Rømø, køber en glasfiberbåd og begynder at sejle weekendture i Vadehavet og til bl.a. Helgoland. I tredje del følger læseren HV og hans kones 2 år lange sejlads i Middelhavet. Teksten er skrevet i en causerende stil med en del gentagelser, formentlig fordi en stor del af kapitlerne er taget fra tidligere skrevne dagbladsartikler. Bogens to første dele er illustreret med tegninger af satiretegneren Jens "Julius" Hansen. HV har skrevet romanen EpisoderSkumsprøjt, 2012 og sejlererindringerne Skumsprøjt, 2007I første del beskriver Hans Villund (HV) sine første sejlbåde af træ, turene på Øresund, kapsejladser og klublivet i Sejlklubben Sundet. I anden del flytter HV til Rømø, køber en glasfiberbåd og begynder at sejle weekendture i Vadehavet og til bl.a. Helgoland. I tredje del følger læseren HV og hans kones 2 år lange sejlads i Middelhavet. Teksten er skrevet i en causerende stil med en del gentagelser, formentlig fordi en stor del af kapitlerne er taget fra tidligere skrevne dagbladsartikler. Bogens to første dele er illustreret med tegninger af satiretegneren Jens "Julius" Hansen. HV har skrevet romanen Episoder, 2012 og sejlererindringerne , 2007.

Bogen er underholdende hyggelæsning, og på trods af en del stavefejl flyder teksten let og fanger læseren. Der er ingen forklaringer på fagudtrykkene, så læseren skal have kendskab til terminologien.

Bogen indeholder stort set samme historier som SkumsprøjtEt liv for fulde sejl, 2007. Et liv for fulde sejl fra 2009 er en anden hyggelig bog med erindringer fra en langt sejlerlivBogen indeholder stort set samme historier som Skumsprøjt, 2007. fra 2009 er en anden hyggelig bog med erindringer fra en langt sejlerliv.