Bøger / faglitteratur

Min europæiske familie i de sidste 54.000 år


Beskrivelse


Med udgangspunkt i sin egen slægtsforskning og den nyeste DNA-teknologi, fortæller forfatteren (f. 1959) om menneskets indtog i den europæiske historie. Om bl.a. menneskets udvikling, vandringer, boligforhold, påklædning, fødevarer og dyrehold.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2016

af

af

Conni Boll Christensen

d. 14. sep. 2016

Alle moderne mennesker stammer fra Afrika. Læs hvordan forfatterens slægt endte helt oppe i Sverige. For alle interesserede i populære videnskabelige fortællinger om vores arvemasse.

Forfatteren er videnskabsjournalist og kommer fra en ødelagt familie. Det gjorde hende nysgerrig på sit ophav og gav anledning til en lang rejse ind i dybdegående slægtsforskning. I et letforståeligt sprog forklarer hun efter mødet med forskere over hele verden, hvordan hendes slægt er kommet til Sverige. Hvordan menneskets udvikling og bevægelse hænger sammen med fx klimatiske forhold, byttedyrenes vandring, mulighederne for transport med både og hjulets opfindelse. Om overgangen fra at være jægere på farten til at blive bofaste bønder. Hun fortæller om forskning i boligforhold, fødevarer, dyrehold, påklædning mm i de sidste 54.000 år helt op til i dag. Afsluttes med faktaoplysninger, referencer, bogtips, rejseråd og billedfortegnelse.

Underholdende og personlig videnskabsformidling, som har fået en pris som årets bedste fagbog i Sverige.

Både Eske Willerslevs Fra pelsjæger til professorMit smukke genom og Lone Franks Mit smukke genom er en skøn blanding af en personlig og en videnskabelig fortælling om genforskningBåde Eske Willerslevs Fra pelsjæger til professor og Lone Franks er en skøn blanding af en personlig og en videnskabelig fortælling om genforskning.


litteratursiden.dk

d. 7. okt. 2016

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 7. okt. 2016

Et fremragende stykke videnskabsjournalistik, hvor forfatteren tager læseren med på en svimlende tidsrejse. Karin Bojs har modtaget flere priser. I 2015 blev denne bog velfortjent kåret til årets beds...


Berlingske tidende

d. 24. sep. 2016

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 24. sep. 2016


Politiken

d. 22. dec. 2016

af

af

Mikael Rothstein

d. 22. dec. 2016


Weekendavisen

d. 23. sep. 2016

af

af

Heidi Laura

d. 23. sep. 2016